Jandarmadan "Çamur" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Jandarmadan "Çamur" Operasyonu

Jandarmadan "Çamur" Operasyonu

İstanbul'da hafriyat taşıyan kamyondan dökülen çamurun yolaçtığı zincirleme kazanın peşine düşen İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, çamuru yola döken kamyonun sürücüsünü titiz bir çalışma sonucu buldu.

14.11.2014 16:16

İstanbul'da hafriyat taşıyan kamyondan dökülen çamurun yolaçtığı zincirleme kazanın peşine düşen İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, çamuru yola döken kamyonun sürücüsünü titiz bir çalışma sonucu buldu.

22 Ekim 2014 günü saat 20.50 sıralarında jandarmayı arayan bir kişi, Pendik Şile Karayolu Şile istikametinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasını ihbar etti. Jandarma ekipleri olay yerine gitti. Kazaya bir otomobil, bir kamyonet ve bir motosikletin karıştığı belirlendi. Kazada ölen yoktu, hafif yaralılar vardı. Olay yerinde yapılan incelemede, kazaya yoldaki çamurun neden olduğu belirlendi.

GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ

Jandarma kaza ile ilgili savcılığı bilgilendirdi. Kazaya neden olan çamurdan numune alındı. Çamurun izini süren ekipler, Dudullu'da faaliyet gösteren bir şantiyeden çıkarılan çamurun Ömerli'deki döküm alanına götürülürken kamyonlardan dökülmüş olabileceği değerlendirildi. Yol üzerindeki güvenlik kamera görüntüleri toplandı ve incelendi. Şüpheli hafriyat kamyonları ve plakaları belirlendi. Kazanın ertesi günü Dudullu'daki şantiye alanına gidilerek çamur örneği alındı.

Yapılan incelemede, kaza yerinden alınan çamurla, şantiye alanından alınan çamurun büyük oranda benzerlik gösterdiği saptandı. Bunun üzerine kaza saatinden 2 saat öncesinden başlamak üzere kazanın olduğu saate kadar şantiye alanından çamur yüklemesi yaparak şantiyeden çıkış yapan kamyonların plakaları, çıkış saatleri ve kantarda ölçülü yapılan ağırlıkları ile ilgili kantar çıkış belgeleri alınarak incelendi.

YÜKÜNÜN EKSİK OLDUĞU BELİRLENDİ

Elde edilen belgeler çamur döküm alanına giriş çıkış yapan kamyonların bilgileri ile karşılaştırıldı. E.T'nin kullandığı kamyon üzerinde yoğunlaşıldı. E.T'nin kullandığı kamyonun kaza saatinden 35-40 dakika önce şantiyeden çıktığı, Ömerli istikametine gittiği, kazadan 20-25 dakika sonra döküm alanına ulaştığı saptandı. Şantiyedeki dolum ile döküm alanındaki kantar fişlerinde kamyonun yükünde 8 bin 700 kilo eksik olduğu belirlendi.

Kamyon şoförü E.T, 13 Kasım 2014 günü gözaltına alındı. İfadesinde, çamurun yola kaza ile döküldüğünü ancak bunun farkında olmadığını söyledi. E.T serbest kaldı. Bu tespitlerin yanısıra çamurdan alınan numuneler Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Hazırlanan dosya savcılığa gönderildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarmadan 'Çamur' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement