Kalp Yetmezliği Yaşayan 6 Günlük Bebeğe Ambulans Uçakla Sevk - Son Dakika
Güncel

Kalp Yetmezliği Yaşayan 6 Günlük Bebeğe Ambulans Uçakla Sevk

Kalp Yetmezliği Yaşayan 6 Günlük Bebeğe Ambulans Uçakla Sevk

Tokat'ta 7 aylık olarak 6 gün önce dünyaya gelen Muhammet Hamza Ekici, yaşadığı kalp yetmezliği nedeniyle ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.

14.10.2014 15:25

Tokat'ta 7 aylık olarak 6 gün önce dünyaya gelen Muhammet Hamza Ekici, yaşadığı kalp yetmezliği nedeniyle ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Alime Ekici (31), sezaryenle 3 kilo 300 gram ağırlığındaki erkek bebek dünyaya getirdi. 4 yıllık evli Alime- Selman (32) Ekici çiftinin ilk çocukları olan ve Muhammet Hamza adı verilen bebek daha sonra taburcu edildi. Fakat 2 gün sonra aile, evde rahatsızlanan çocuklarını yeniden hastaneye getirdi. Kalp yetmezliği sorunu yaşadığı tespit edilen bebeğin, doktorlar tarafından İstanbul'a sevk edilmesine karar verildi. Nakil işlemleri için Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen ambulans uçak Tokat Havaalanı'na indi.  Ambulansla havaalanına getirilen minik bebek, kuvözden çıkarılarak sedye ile uçak içerisine konuldu. Muhammet bebek, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Havaalanına gelerek torununu yolcu eden babaanne Havva Ekici, bebeğin doğumun ardından evine gönderildiğini ve burada bir süre sonra rahatsızlandığını belirterek şöyle dedi:

"Annesinin memesini tutamıyordu ağlıyordu. Daha sonra hastaneye götürdük. Ama kalp yetersizliği sorunu çıktı. Doktor, 'Eğer getirmeseydiniz ölebilirdi' dedi. Torunumun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Bu hizmeti sunan devletimize teşekkür ediyorum." Bebeğin babası tekstil işçisi Selman ile annesi Alime Ekici'nin ise karayoluyla İstanbul'a gittiği belirtildii. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kalp Yetmezliği Yaşayan 6 Günlük Bebeğe Ambulans Uçakla Sevk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement