İzmir'de Kayıp Oğullarının Dönüşünü 8 Aydır Bekliyorlar - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Kayıp Oğullarının Dönüşünü 8 Aydır Bekliyorlar

İzmir\'de Kayıp Oğullarının Dönüşünü 8 Aydır Bekliyorlar

İzmir Gaziemir'de 12 Nisan'da iş yerinden çıktıktan sonra haber alınamayan 19 yaşındaki Mehmet Ali Örke'nin anne ve babası, 8 aydır çocuklarının yolunu gözlüyor.

11.12.2014 12:17  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir ilçesinde 12 Nisan'da iş yerinden ayrılmasının ardından bir daha haber alınamayan 19 yaşındaki Mehmet Ali Örke'nin anne ve babası, 8 aydır çocuklarının yolunu gözlüyor.

Mehmet Ali Örke, babasıyla birlikte çalıştığı gıda işletmesinden "arkadaşlarıyla gezmeye gittiğini" söyleyerek ayrıldı. Evine dönmeyen Örke'ye cep telefonunun da kapalı olması nedeniyle ulaşamayan anne Raziye ve baba Bayram Örke, sabaha kadar bekleyişlerinden sonuç alamadı. Arkadaşları, akrabaları, yakınlarından da Mehmet Ali Örke'yle ilgili bir bilgi alamayan aile, polise çocuklarının kayıp olduğu başvurusunda bulundu.

Mehmet Ali Örke'den, 12 Nisan'da hakkında yapılan kayıp başvurusunun üzerinden geçen 8 aya rağmen henüz bir haber çıkmadı ama aile çocuklarından umut kesmeden bekleyişlerini sürdürüyor.

"Her kapı çalışında oğlum geldi düşüncesiyle yerimden fırlıyorum" diyen anne Raziye Örke, çocuğundan haber alamamanın sıkıntılarını göz yaşı dökerek anlatıyor.

Raziye Örke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sesini dahi özlediğini söylediği çocuğundan 12 Nisan'dan bu yana haber alamadığını belirtti. Evladından haber alamamasının çok yıpratıcı olduğunu fakat umudunu hiç kaybetmediğini anlatan Raziye Örke, "Gün içinde 10 kez görüştüğümüz çocuğum sanki yer yarıldı içine girdi. Böyle bir şey yaşayacağım aklıma gelmezdi. Çocuğumun başına bir olumsuzluk geldiğinden çekiniyorum. Sesini dahi duymak beni çok rahatlatacak" diye konuştu.

Oğlundan haber alamaması nedeniyle kayıp ailelerin durumlarının daha da ilgisini çektiğini ve bir gün İzmir'den 35 yaşındaki Yusuf Karadere'nin ailesinin evlatlarının kaybolduğuna ilişkin katıldıkları televizyon programını gördüklerini belirten Raziye Örke, "Yusuf Karadere'nin, oğlumla görüştüklerini ve birlikte gittiklerini bu programda öğrendim. Aileyle iletişime geçtik, onlar da evlatlarından aylardır haber alamıyorlar" dedi.

Baba Bayram Örke ise, oğlunun üniversite sınavlarına hazırlandığı dönemde yanında çalıştığını ve iş yerinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alamadıklarını belirterek, "İş yerinden gittikten sonra telefonla görüştüm, eve geleceğini söyledi. Sonra da iletişimimiz kesildi. Polis de arama çalışmalarını sürdürüyor, son olarak cep telefonundan Çanakkale'de sinyal alınmış, sonra izi kayboldu. Evladımızın evine dönmesinden başka bir beklentimiz yok, ailece perişan olduk" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Kayıp Oğullarının Dönüşünü 8 Aydır Bekliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement