Kaymakamın Okuma Azmi - Son Dakika
Güncel

Kaymakamın Okuma Azmi

Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, 7 yaşında başladığı eğitim hayatını kaymakamlık yaptığı yerlerde de sürdürerek bugüne kadar 10 diplomanın sahibi oldu Çiftçi: "Ömrümün sonuna kadar okumayı sürdürmeye gayret edeceğim"

22.07.2013 13:54

ABDULLAH YILDIZ - Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, ilkokulla başladığı eğitim hayatını, kaymakam olmasına rağmen sürdürerek 10 diplomanın sahibi oldu.

İlkokul, ortaokul ve liseden sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirerek kaymakam olan Çiftçi, bunun ardından 1 fakülte, 2 yüksek lisans, 2 yüksekokul ve Milli Güvenlik Akademisi eğitimini tamamlayarak diploma aldı.

Kaymakam Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanın öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlandığına inandığını belirterek, hayatının sonuna kadar okumaya ve eğitim almaya devam edeceğini söyledi.

Nevşehir, Van ve diğer illerdeki kaymakamlık görevlerinde eğitimini de sürdürdüğünü ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Bir düşünürün 'insan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır, öğrenmeyi bırakan yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır' sözü ile Peygamberimizin 'beşikten mezara kadar ilim öğreniniz' sözünden yola çıkarak öğrenmeyi sürdürüyorum, 10 diplomam oldu. Ömrümün sonuna kadar da okumayı sürdürmeye gayret edeceğim. İçimdeki öğrenme arzusu artarak devam ediyor."

- Diplomaya doymuyor

Mustafa Çiftçi, ilkokul, ortaokul ve liseyi bitirdikten sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi diplomasını alarak kaymakamlığa başladı. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisi diplomasını aldı.

2007 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlayan Çiftçi, 2009 yılında Açıköğretim Fakültesi İlahiyat önlisansını bitirdi. 2011 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Faültesi'nden mezun olan Çiftçi, 2012'de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nda Yönetim Bilimleri yüksek lisansını tamamladı. Kaymakam Çiftçi, 2013 yılında da Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü'nü bitirerek diplomasını aldı. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaymakamın Okuma Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement