Kayyum Atanmasını Yorumladı - Son Dakika
Güncel

Kayyum Atanmasını Yorumladı

Kayyum Atanmasını Yorumladı

Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç, Koza İpek Holding'in medya kurumlarına yönelik kayyum atanmasına ilişkin yöneltilen soruyu yanıtladı.

27.10.2015 19:46

Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç, Koza İpek Holding'in medya kurumlarına yönelik kayyum atanmasına ilişkin yöneltilen soruyu yanıtladı. Konunun Ak Parti veya hükümetle bir ilişkisi olmadığını belirten Arınç, kayyum atanmasına ilişkin şu yorumu yaptı:

"Sulh Hukuk Hakimliği kayyum atanmasına karar vermiştir. O da bir mahkeme o da bağımsız. Biz yürütmeyi temsil ettik. Bugünde hükümetimizi temsil ederek seçim çalışmamızı yapıyoruz. Serbest piyasa kurumu gibi bağımsız ve özerk bir kuruluşla, Sulh Hukuk Hakimliği gibi yargının bir kurumunun verdiği bir karara söyleyecek bir şeyimiz yok. Yargıya ait verilmiş kararlarında temiz mercileri, itiraz mercileri vardır. Bu konuda açılacak davalarda mutlaka vardır. Böyle bir güçlü kurumlarda kendisini savunmak için hukuki yardımı mutlaka yerine getirecektir. Sürecin doğrudan hükümetimizle ve bakanlıklarımızla bir ilişkisi olmadığını ifade için bunu söylüyorum. Tabi adalet veya adaletsizlik konusuna gelince bizim partimizin ilk adı adalettir. Biz adaleti önemsiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti olarak ve parti olarak hep adaletten ve haktan yanayız. Adaletsizlik ve haksızlık yapamaz. Yapmak istese de yapamaz. Buna inancı müsaade etmez. Eğer bu süreç içerisinde adaletsizlik ve hukuksuzluk varsa bunun için başvurulacak yerlerde bellidir. Tabi, hukukta konuşulacak ve tartışılacak bir konuda ben sadece adaletten yana olduğumu ifade etmek isterim. Adalettin tam tecellisini isterim. Bu konuda hukuksuzlukların yapılmamasını dilerim. Bunları da yargı mutlaka yerine getirecektir."

Arınç bu açıklamasının ardından Viranşehir'de bulunan Eyyüp Nebi Türbesi'ni ziyaret etti ve ardından havayoluyla Ankara'ya döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayyum Atanmasını Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement