Kesk "Ses Üyelerinin Gözaltına Alınmasını" Kınadı - Son Dakika
Güncel

Kesk "Ses Üyelerinin Gözaltına Alınmasını" Kınadı

KESK, TBMM önünde oturma eylemi yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinin gözaltına alınmasını kınadı.

20.11.2014 17:23

KESK, TBMM önünde oturma eylemi yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinin gözaltına alınmasını kınadı.

KESK Yürtme Kurulunun yaptığı yazılı açıklamada, SES tarafından bugün TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşülmesi nedeniyle çeşitli illerden gelen temsilcilerle TBMM önünde oturma eylemi yapıldığı belirtildi.

Oturma eylemi sırasında sendika yöneticileri ve üyelerinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, anayasal hakların kamu güvenliği gerekçesiyle ihlal edildiği ileri sürüldü.

"Bütçeye ilişkin Meclis'in kapısında bir açıklamaya dahi tahammül edilemediği" iddiasında bulunulan açıklamada, "Polisin sınır ve hukuk tanımaz saldırısını protesto ediyor, kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, saldırıyı gerçekleştiren ve talimat verenler hakkında soruşturma başlatılmalıdır" ifadelerine yer verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kesk 'Ses Üyelerinin Gözaltına Alınmasını' Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement