Kırşehir'den İkinci Hac Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'den İkinci Hac Kafilesi Yola Çıktı

Kırşehir'den ikinci hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.

08.08.2018 17:24

Kırşehir'den ikinci hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl Kırşehir'den hacca gidecek ikinci kafile için Cacabey Camisi önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Din görevlisi Murat Özmerdivenli'nin Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hac ibadetini yerine getirmek üzere 40 kişiden oluşan ikinci kafileyi kutsal topraklara yolcu ettiklerini belirtti.

Hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olmasını dileyen Arslantürk, "Hazreti Peygamberimiz, 'Adabına riayet ederek yapılmış bir haccın karşılığı cennetten gayri bir şey değildir, mükafatı cennettir.' diye buyuruyor. Allah'ım daha önce hacca gitmiş veya ilk defa senin beytini, Kabe'nde haccetmek için ziyarete gitmek üzere uğurladığımız hacı adayı kardeşlerimizin haclarını makbul eyle. Bizleri, cenneti kazananlardan eyle." diyerek dua etti.

Kırşehir'de görev yapan din görevlilerinin okudukları ilahi ve tekbirlerle Ankara'ya uğurlanan hacı adayları, Esenboğa Havalimanı'ndan kalkacak uçakla kutsal topraklara gidecek.

Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı uğurlama töreninde hacı adayları ve yakınları gözyaşı döktü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'den İkinci Hac Kafilesi Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement