Kongo'da Tartışmalı Seçim Süreci - Son Dakika
Güncel

Kongo'da Tartışmalı Seçim Süreci

Kongo'da muhalefet partisi, Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso'nun 3. kez aday olmak için ulusal diyalogdan faydalandığını iddia etti.

03.07.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongo'da muhalefet partisi, Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso'nun 3. kez aday olmak için ulusal diyalogdan faydalandığını iddia etti.

Muhalefetten Eylem, Demokrasi ve Kalkınma Sözleşmesi (CADD) partisinin Genel Sekreteri Alain Marius Ngoya Kessy,  gazetecilere açıklamasında, partisinin ulusal diyaloğa, referanduma ve anayasanın değiştirilmesine karşı çıktığını vurguladı.

Nguesso'nun talimatı üzerine 11- 15 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan ulusal diyalog görüşmelerinde, 2016'da yapılması öngörülen devlet başkanı seçimi ve devlet kurumlarının yenilenmesi konularının tartışılması bekleniyor.

Ancak muhalefet, Nguesso'nun anayasaya aykırı olmasına rağmen 3. kez göreve gelmek için ulusal diyalog kargaşasında referandum düzenlemesinden endişe duyuyor.

Kongo'da 1997'ten bu yana iktidarda olan Nguesso, tekrar seçilebilmek için anayasada değişiklik yapmayı planlıyor.

Anayasada, devlet başkanının üst üste iki dönem görev yapabileceği ve adayların en fazla 70 yaşında olması gerektiğine yönelik madde bulunuyor. Bu koşullar, 71 yaşındaki mevcut Devlet Başkanı Denis Sassou N'Guesso'nun devlet başkanı seçimine aday olmasının önünde engel teşkil ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kongo'da Tartışmalı Seçim Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement