Korumak İçin Doğadalar - Son Dakika
Güncel

Korumak İçin Doğadalar

Korumak İçin Doğadalar

Karesi Belediyesi, doğayı korumak, doğa sevgisi aşılamak ve dağcılık alışkanlığı oluşturmak amacıyla, 300 kişinin katılımıyla doğa yürüyüşü düzenledi

25.11.2014 13:37  Güncelleme: 13:42

Balıkesir Karesi Belediyesi, Susurluk Belediyesi ve Balıkesir Dağcılık Kulübü'nün (BALDAK) işbirliği ile Çataldağ'da düzenlenen doğa yürüyüşü, yaklaşık 300 doğa tutkununun katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Yücel Yılmaz, "Doğayı korumak, doğayı sevmek için doğanın içinde olmak gerekiyor" dedi.

Karesi Bayrağını zirveye diktiler

"Doğa bizim değildir, bizler doğada misafiriz" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BALDAK Başkanı Esat Kurt'un önderliğinde Susurluk'un Kafa Köyü'nden yürüyüşe başlayan dağcılar, Çataldağ Göleti etrafında yürüyerek 10 ve 15 kilometrelik parkuru yaklaşık 3 saatte tamamladı. 25 kilometrelik parkur sonunda dağcılar, Karesi Belediyesi'nin bayrağını zirveye diktiler.

Balıkesir'in yüzde 47'sinin ormandan oluştuğunu ve gençlerin doğa ile birleşmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Amacımız, Balıkesir'in dağlarını tüm Türkiye'ye tanıtmak, gençlerimizi buralara getirmeden önce yetişkinlerimizle bu bölgelerde dolaşmak, sürdürülebilir bir dağcılık alışkanlığı oluşturmak" diye konuştu.

Yürüyüşe başkan Uğur da katıldı

Yürüyüşe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Çataldağ Göleti'nde incelemelede bulunduklarını belirterek, "Hakikaten doğa harikası su rezervi olarak da Susurluk'un iki üç katı nüfusa hitap edecek bir göletimiz var. Sulama ve içme için de kullanılabilen göletimiz üzerinde Susurluk Belediyemizle bir çalışma yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Korumak İçin Doğadalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement