Köylüler İçin Yol Çileye Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Köylüler İçin Yol Çileye Dönüştü

Köylüler İçin Yol Çileye Dönüştü

Derik ve Viranşehir ilçeleri arasında kalan ve 40'ın üzerinde köyün ortak kullandığı yol, yarım asırdır kaderine terk edilmiş durumda. En yakın güzergâhları olan yolun bir an önce yapılmasını isteyen köylüler, "Hiç kimse halimizi sormuyor" diyerek tepki gösterdi.

26.09.2016 11:35

Mardin'in Derik ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçeleri arasında kalan ve 40'ın üzerinde köyün ortak kullandığı yol çıkmazı yarım asırdır bitmek bilmiyor. Yıllardır bu yolu kullandıklarını belirten köylüler yola bir çözüm bulmasını istiyor.
Kendir köyü sakinlerinden Aslan Develi, yolun yarım asırdır yapılmadığını belirterek, "Şu ana kadar ne bir asfaltlama, ne de herhangi bir çalışma yapılmış değil. Adeta kaderimize terk edilmişiz. Ne gelen var, ne giden var. Hiç kimse bizim halimizi sormuyor" dedi. Yolun kendileri için işkenceden farksız olduğunu dile getiren Develi, birçok hastalarını bu yoldan hastaneye yetiştirmeye çalışırken kaybettiklerinin altını çizdi.

'NE YOL VAR NE DE KÖPRÜ'
Yolun kötü olmasından kaynaklı olarak araçlarının kısa bir sürede bozulduğuna dikkat çeken Develi, "Yetkililerin bir an önce bu sorunumuzu halletmesini istiyoruz. Artık hastalarımızı daha erken hastaneye götürmek istiyoruz" diye konuştu.

'KÖPRÜ OLMADIĞI İÇİN YOLDAN DA OLUYORUZ'
Başka bir köy sakini olan İbrahim Aslan da, köyde ne yol ne de köprü olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Bizim köyümüz Derik'e 37 kilo metre uzaklıkta. Viranşehir'e de 20 kilo metre uzaklıkta. Viranşehir ile aramızda Şahwelêt diye bir akarsu geçiyor. Biz Derik'e çok uzak olduğumuz için hastalarımızı Viranşehir'e götürüyoruz. Yol kötü olmasına rağmen yakın olduğu için onu tercih ediyoruz. Yalnız kışın su yükseldiği için ve köprü olmadığı için o yoldan da oluyoruz." Aslan, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Köylüler İçin Yol Çileye Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement