Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu - Son Dakika
Güncel

Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde, elektrik kesintileri nedeniyle üç gündür eylem yapan ve zaman zaman Mardin-Şanlıurfa karayolunu kapatan gruplara güvenlik güçleri müdahale ediyor.

28.08.2014 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde, elektrik kesintileri nedeniyle üç gündür eylem yapan ve zaman zaman Mardin- Şanlıurfa karayolunu kapatan gruplara güvenlik güçleri müdahale ediyor.

Çiftçilerin borçları yüzünden yapılan elektrik kesintilerini protesto için karayolunun bazı noktalarında toplanan gruplar, kurdukları barikatlarla yolu trafiğe kapatmayı sürdürüyor.

Jandarma ekiplerinin uyarılarına karşı dağılmayan ve onlara taşlarla saldıran çiftçilere, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ediliyor. Müdahaleler sonrası trafiğe açılan yol, yeniden söz konusu kişilerce kapatılıyor.

Olaylar yüzünden yer yer araç kuyrukları oluşuyor. Sürücüler ve yolcular da bu duruma tepki gösteriyor.

- Esnaf kepenk kapattı

Derik'te, eyleme destek vermek istediği ileri sürülen esnaf, kepenk kapattı. İlçede toplanan grup, izinsiz yürüyüş düzenledi. İkaza rağmen dağılmayan grup, Kaymakamlık binası ile güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Bunun üzerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu.

Olaylarda yaralanan 2 kişi, Derik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

-Vatandaşların müdehaletye tepkileri

-Tır şöförlerinin açıklamalar

-Kızıltepe

Mardin\'deki elektrik kesintisi protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement