Medya Günleri Semineri - Son Dakika
Güncel

Medya Günleri Semineri

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesince düzenlenen "Medya Günleri Semineri"ne katılan gazetecilere katılım belgesi verildi.

03.05.2016 13:40

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesince düzenlenen "Medya Günleri Semineri"ne katılan gazetecilere katılım belgesi verildi.

Üniversitede düzenlenen törende konuşan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Barış Yılmaz, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak bu eğitimlere önem verdiklerini belirtti.

Özellikle yerel basın ve iletişim fakültelerinin işbirliği yapması ve öğrencilerin yerel basında çalışan gazetecilerle buluşmalarının faydalı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu günün özel bir anlamı var, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanıyor. Belgelerin böyle bir günde veriliyor olması ayrıca önemli." dedi.

Basında en büyük sorunlardan birinin maddi özgürlük olduğunu ifade eden Yılmaz, akademisyenler olarak bu konularla ilgili çalışma yürütmeyi planladıklarını söyledi.

BİK Şube Müdürü Nihat Abacı da basın özgürlüğünün bir ayağının ekonomik özgürlük olduğunu kaydederek, bu bağlamda 1961 yılında kurulan gazetelerin ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla BİK'in kurulduğu anlattı. Abacı, kurumun sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldığını belirtti.

İletişim Fakültesi ile tertipledikleri Medya Günleri Semineri'nin verimli geçtiğini kaydeden Abacı, "Basın mensubu arkadaşlarımızın azami derecede bu programdan istifade ettiklerini umuyorum. Değişim ve dönüşüme ayak uyduran projelerde her zaman yer alacağız. Seminere katılan meslektaşlarımı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yılmaz ve Abacı, belgeleri verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medya Günleri Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement