Mevlana Müzesi'nde Dijital Mesnevi - Son Dakika
Güncel

Mevlana Müzesi'nde Dijital Mesnevi

Mevlana Müzesi\'nde Dijital Mesnevi

Konya'da her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi'nde, Mevlana'nın ünlü eseri olan 'Mesnevi'nin, dijital olarak ziyaretcilere sunulması ilgi görüyor.

23.02.2012 11:42

Konya'da her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi'nde, Mevlana'nın ünlü eseri olan 'Mesnevi'nin, dijital olarak ziyaretcilere sunulması ilgi görüyor. Kitap şeklinde oluşturulan dijital Mesnevi'yi okumak isteyenler, dokunmatik ekran sayesinde sayfalarını çevirebiliyor.

Mevlana Müzesi Müdürü Yusuf Benli, müzenin restorasyon çalışmaları kapsamında ziyaretçilerin Mevlana'nın eseri Mesnevi'nin tüm sayfalarını görüp inceleyebilmeleri için kitap şeklindeki dijital Mesnevi'yi hazırladıklarını ifade etti.

Restorasyonu gerçekleştirilen Derviş Hücreleri adı verilen odaların birinin dijital Mesneviye tahsis edildiğini belirten Yusuf Benli, şunları söyledi

Odaya giren ziyaretçiler dijital Mesnevi'nin önüne gelerek aynı kitap sayfalarını açar gibi el hareketiyle sayfaları çevirebiliyor. Böylece Mesnevi'nin orjinal sayfalarını görebiliyor. Ayrıca Mesnevi'den 19 beyit Arapça, Farsça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 4 ayrı dilde projektör ile duvara yansıtılarak ziyaretçilere okuma olanağı sağlıyor. Aynı odada camlı korumalı bölümde Mesnevi'nin orjinal halide sergileniyor."dedi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlana Müzesi'nde Dijital Mesnevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement