Mücadelemiz 'Barışar Ck' - Son Dakika
Güncel

Mücadelemiz 'Barışar Ck'

Mücadelemiz \'Barışar Ck\'

Türkiye'deki Sendikal Hareketin İçinde En Sert Eylemlerle Yer Alan ve Tanınan Disk, Alternatif Rock Festivali Barışarock'ın Bu Yıl da En Etkin Katılımcısı.

24.08.2007 02:28

Türkiye’deki sendikal hareketin içinde en sert eylemlerle yer alan ve tanınan DİSK, alternatif rock festivali BarışaRock’ın bu yıl da en etkin katılımcısı.

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 3 yıldır katıldığı Barışarock Festivali’nde bu yıl da boy gösteriyor. Bir zamanlar sendikal mücadelesinde sert yöntemleriyle de hatırlanan DİSK, ülkenin en büyük müzik festivali ve en önemli barış eylemlerinden Barışarock’ta hazır olacak. Bugün İstanbul Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda başlayacak festival, 26 Ağustos’a kadar sürecek. Festivale 2005 ve 2006’daki gibi katılma kararı aldıklarını söyleyen DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, savaşların yaşandığı bir ortamda "Şarkılarımız Yeryüzüne, Evimiz Dünya" sloganıyla düzenlenen Barışarock’ın on binlerce genci bünyesinde toplayarak, barış zemini oluşturduğunu kaydetti. Festivale DİSK’le birlikte 45 sivil toplum örgütü katılacak. Bülent Ortaçgil, Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Arşmahal, Gevende, Narkoz, İhtiyaç Molası, Demir Demirkan, Yeni Harman, Teneke Trampet gibi 62 müzisyen ve grup sahne alacak.

Dinamizm kazanıyoruz

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi festival sayesinde, çalışan kesimle genç kesimin buluşmasını sağladıklarını söyleyerek, "Yalnızca miting, grevle mücadele edilmez; bu tür etkinliklerde bizim için mücadele zeminidir. Biz gençlerin sürece bakışlarından, onlar da bizim deneyimlerimizden etkileniyor. Dinamizm kazanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mücadelemiz 'Barışar Ck' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement