Munch Warhol Sergisi Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Munch Warhol Sergisi Ankara'da

Munch Warhol Sergisi Ankara\'da

CerModern ve Norveç Büyükelçiliği, yirminci yüzyılın en sıradışı ve yaratıcı iki baskı ustasını, Edvard Munch ve Andy Warhol'u sıradışı bir sergiyle Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.Sergi, bu sıradışı ikilinin,...

15.10.2013 14:24

CerModern ve Norveç Büyükelçiliği, yirminci yüzyılın en sıradışı ve yaratıcı iki baskı ustasını, Edvard Munch ve Andy Warhol'u sıradışı bir sergiyle Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergi, bu sıradışı ikilinin, varoluşçu-ekspresyonist Edvard Munch (1863-1944) ve pop art ikonu Andy Warhol'un (1928-1987) belirgin benzerliklerini ortaya çıkarmak amacıyla yine sıradışı iki küratör Patricia G. Berman ve Pari Stave tarafından derlendi. Otuz seçkiden oluşan sergide, Munch'ün yüzyılın başlarında ürettiği dört taşbaskı serisi olan Çığlık, Broş, Madonna, İskelet kollu Eva Mudocci adlı dört motifinin baskılarının yakından incelenmesi ve 1984 yılında Warhol tarafından çok özel tekniklerle New York'taki atölyesi "Fabrika" da yaratılan serilerinin yeniden formülasyonu sunulacak.

Edward Munch'un doğumunun 150. yılı anısına gerçekleştirilecek olan sergi, Andy Warhol Müzesi (NY), Munch Müzesi (Oslo) ve özel koleksiyonlardan derlenmiş, şimdiye kadar çok az gösterilmiş eserlerden oluşacak. Sergi Türkiye'de sadece Ankara'da, CerModern'de gösterilecek.

Sergi, 6 Kasım ve 3 Ocak tarihleri arasında görülebilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Munch Warhol Sergisi Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement