Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu

Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, siyasi tartışmalar bir kenara bırakılarak sadece DAEŞ ile mücadeleye odaklanılması gerektiğini belirtti.

18.08.2016 00:28

Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, siyasi tartışmalar bir kenara bırakılarak sadece DAEŞ ile mücadeleye odaklanılması gerektiğini belirtti.

Hadisi, Bağdat'ta yaptığı açıklamada, " Musul'da mevcut durumu kullanarak herhangi bir emrivaki yaratmayı kabul etmeyiz. Anayasada belirtilen "tartışmalı bölgeler" üzerindeki siyasi tartışmanın ertelenmesi gerekir. Tamamen DAEŞ'le mücadeleye ve ona karşı zafere odaklanmalıyız." dedi.

Sözcü Hadisi, Peşmerge ve Haşdi Şabi (Şii milisler) dahil tüm güvenlik birimlerinin ülkedeki terör tehdidine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün yaptığı açıklamada, Peşmerge güçlerinin Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu sırasında ordu güçlerine destek sunsa da konuşlandığı bölgelerden hareket etmemesi ve yayılmaması gerektiğini söylemişti.

Erbil merkezli Rudaw televizyon kanalına konuşan IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi de Peşmerge'nin Musul'daki ilerleyişinin devam edeceğini vurgulayarak, "Musul'daki Kürdistana ait tüm topraklar geri alınana kadar Peşmergenin ilerleyişi devam edecek. Peşmerge, kurtardığı ve kurtaracağı bölgelerden de geri çekilmeyecek." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement