Nevşehir'den Suriye'ye Un Yardımı - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den Suriye'ye Un Yardımı

Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince başlatılan yardım kampanyasında toplanan 25 ton un, Suriye'ye gönderildi.

21.06.2016 13:18

Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince başlatılan yardım kampanyasında toplanan 25 ton un, Suriye'ye gönderildi.

Gülbahçe Parkı önünde düzenlenen törende konuşan derneğin lojistik sorumlusu İbrahim Çiğdem, Rusya ve Esed birliklerince düzenlenen hava saldırılarında Suriye'deki birçok ekmek fırınının da kullanılamaz hale geldiğine işaret ederek, İHH bünyesinde faaliyet yürüten ve her gün 170 bin kişiye ücretsiz ekmek dağıtılan İdlib ve Halep'teki fırınlarda un ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Yardım tırının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçtikten sonra savaş mağduru insanların temel ihtiyaçlarının karşılandığı depoya ulaşacağını aktaran Çiğdem, Suriye'de 5 yılı aşkın süredir devam eden savaş nedeniyle şehirlerin harabeye döndüğünü, başta çocuklar olmak üzere milyonlarca insanın gıda temin etmekte sıkıntılar yaşadığını belirtti.

İbrahim Çiğdem, "Ramazan ayında iftar ve sahurda ekmek bulmakta sorun yaşayan milyonlarca insan, sınırımızın hemen diğer tarafında. İnsanlık bunca mazluma karşı gözünü kapatsa da biz görmezden gelemeyiz. Biz Batı'lılar gibi gözümüzü kapatamayız." diye konuştu.

Savaşın başından beri Türk halkının mağdur Suriyelilere destek verdiğini, bunu tüm dünyanın ibretle izlediğini ifade eden Çiğdem, dernekleri aracılığıyla Nevşehir'den gönderdikleri yardım tırı sayısının 180'e ulaştığını da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından yardım tırı, dualarla uğurlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den Suriye'ye Un Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement