Oldenburg Belediye Başkanını, Türk Basını Yılın Başkanı Seçti - Son Dakika
Güncel

Oldenburg Belediye Başkanını, Türk Basını Yılın Başkanı Seçti

Oldenburg Belediye Başkanını, Türk Basını Yılın Başkanı Seçti

Bremen Türk Basın Birliği, yılın belediye başkanı seçtiği Oldenburg Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner'i teşekkür plaketi ile onurlandırdı.

25.09.2014 19:23  Güncelleme: 22:17

Bremen Türk Basın Birliği, yılın belediye başkanı seçtiği Oldenburg Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner'i teşekkür plaketi ile onurlandırdı.

Oldenburg Belediye binasında düzenlenen törene Türk basın mensuplarının yanı sıra Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, işadamı Bülent Uzuner, Oldenburg Uyum Sorumlusu Dr. Ayça Polat, Oldenburg DİTİB Hacı Bayram Camisi Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve Derneğin 2. Başkanı Tuna Altıparmak, Oldenburg Türkspor Antrenörü Murat Atik, Yüksek Mimar Dursun Özgören ile KSV Vatanspor Kulübü Başkanı Murat Orta katıldı.

PLAKET VE HEDİYELER VERİLDİ

Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Schwandner'e plaketi basın birliği adına Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Birol Tan verdi. Doğan Haber Ajansı muhabiri Mehmet Uzun, Türkiye Gazetesi Muhabiri Gülsüm Tan ile Post Gazetesi Bremen Temsilcisi Hasan Akdoğan da basın adına belediye başkanına çeşitli hediyeler verdiler. Bilim, siyaset, sanat ve kültürler arası uyumda hizmetleri ile öne çıkanları onure ettiklerini belirten Birol Tan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün, Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner'i onure etmek için buradayız. Oldenburg'ta devam eden Türk Yılı 2014- Türk- Alman Buluşmaları etkinliğinin düzenlenmesine destek olan, aynı zamanda ayrımcılığa fırsat tanımaması ve hoşgörü sahibi kişiliği ile tanınan Büyükşehir Belediye Başkanı Schwandner'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

BAŞKONSOLOS KİTAP VERDİ

Schwandner'e Oldenburg ile ticari ortaklığı bulunan Bursa kentini tanıtan kitap hediye eden Başkonsolos Günay, bu yıl sonunda 8 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanı görevi sona erecek olan Schwandner'in hizmetlerinden takdirle söz ederken, "Bu ödülü hak ettiniz. Belediye başkanı olarak belki sizi göremeyeceğiz fakat dost olarak Türk camiasının kalbinde olacaksınız" diye konuştu.

İşadamı Bülen Uzuner, Oldenburg kentinde bir şirketin yönetim kurulu başkanı olarak 13 yıl kaldığını belirterek, kentte Türk- Alman ilişkilerinin gelişmesinde emeğinin büyük olduğunu belirttiği Schwandner'in uyum konusuna da büyük ağırlık verdiğini söyledi. TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisini yılın belediye başkanı seçen Türk basınına teşekkür eden Prof. Dr. Schwandner, "Çok duygulandım" dedi.

İlk olarak 1985 yılında gittiği Türkiye hakkında çok şey öğrendiğini belirten Schwandner, "O tarihten beri Türkiye'ye olan ilgim arttı. Türk- Alman dostluğuna önem verdim. Görevim sonunda da katılacağım etkinliklerle bu dostluğa hizmet edeceğim" dedi.  Sıcak bir ortamda geçen konuşmalar ardından Schwandner'e gazetecilerin yanı sıra konuklarda hediye verdiler. Toplantı sonunda ise toplu fotoğraf çekildi. - Oldenburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oldenburg Belediye Başkanını, Türk Basını Yılın Başkanı Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement