Omurilik Felçlileri Danslarıyla İzleyenleri Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Omurilik Felçlileri Danslarıyla İzleyenleri Büyüledi

Omurilik Felçlileri Danslarıyla İzleyenleri Büyüledi

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, “Rüya ve Maskeler” adlı tiyatral gösterisini, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde sahneledi.

17.06.2014 13:24

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, "Rüya ve Maskeler" adlı tiyatral gösterisini, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde sahneledi. Empati yapıldığında aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını anlatan gösteri ayakta alkışlandı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Sanat Atölyesi'nin, Sanat Danışmanlığı'nı Tan Sağtürk'ün yaptığı "Rüya ve Maskeler" adlı tiyatral gösterisi, ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü. Engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, gerçek yaşamından esinlenerek sergilenen gösteri, toplum baskısı olmaksızın özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verilen mücadelede karşılan güçlükleri anlatıyor.

22'ncisi Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde sergilenen gösterinin oyuncuları, 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 7 engelsiz olmak üzere toplam 13 dansçıdan oluşuyor. Gösterinin ayrıca müziklerini yapan kadrosunda ise 2 görme engelli, 1 engelsiz müzisyen bulunuyor.

KOSOVALI SANATÇIDAN CANLI PERFORMANS

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Kosova Başkonsolosu Rahim Morina, Arnavutluk Başkonsolosu Erman Muça ve Kosovalı sanatçı Enelka Bişha'nın da protokol üyeleri arasında bulunduğu tiyatral gösteride, oyunun bir kısmında seyirciye sürpriz yapan Kosovalı Sanatçı Enelka Bişha, gösteri içerisinde geçen bir Arnavutça şarkıyı canlı seslendirerek izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Tiyatroseverlein izlerken hem eğlendiği, hem de hüzünlendiği gösteri, finalde ayakta alkışlandı.

Program sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına kendisine takdim edilen plaketi alan eşi Dilek İmamoğlu, "Bize çok güzel bir gösteri sergilediniz. Empati kurarak sorunları anlamamızı sağladınız. Hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gösteriye, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Meclis Üyeleri, Türk - Arnavut - Yugoslav dernek başkanları ve üyeleri de katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Omurilik Felçlileri Danslarıyla İzleyenleri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement