Önder: "Karanlık Ellere Teslim Edilecek Bir Tek İhl'li Öğrencimiz Yok" - Son Dakika
Güncel

Önder: "Karanlık Ellere Teslim Edilecek Bir Tek İhl'li Öğrencimiz Yok"

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Halit Bekiroğlu, "İmam hatiplerdeki gençlerimiz farklı ideolojilerde, farklı düşüncelerde olabilir.

20.06.2016 16:17

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Halit Bekiroğlu, "İmam hatiplerdeki gençlerimiz farklı ideolojilerde, farklı düşüncelerde olabilir. Fakat siyasi manevralarını lise öğrencileri üzerinden yapmak isteyen karanlık ellere teslim edilecek bir tek öğrencimiz yoktur" dedi.

Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği adına Genel Başkan Halit Bekiroğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde bazı liseler üzerinden yaşanan bir takım idari-iç meseleler, gençler sokağa çekilmek suretiyle ülke meselesi gibi ideolojik kutuplaşma alanına çekilmeye çalışılmaktadır. İmam hatiplerdeki gençlerimiz farklı ideolojilerde, farklı düşüncelerde olabilir. Bu tıpkı diğer okullarda olduğu gibi normal bir durumdur. Fakat siyasi manevralarını lise öğrencileri üzerinden yapmak isteyen karanlık ellere teslim edilecek bir tek öğrencimiz yoktur. Bu ülke, gençlerinin dersleriyle ve ideallerini gerçekleştirecek etkinliklerle meşgul olmaları gerekirken, kamplaşmaların, kavgaların içinde olmasının acısını çok ağır bedellerle ödemiştir ve acısı hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Bu acı tecrübeler göstermiştir ki gençleri kavga ortamına çekmenin hiçbir kesime, bu ülkenin geleceği adına bir faydası olmamıştır. Geçmişte yaşanan bu acı tecrübeler ışığında; gençlerden sorumlu idarecilerin, velilerin, okul aile birlikleri ve mezun dernekleri gibi yapıların; ayrıca medyanın, entelektüel camianın bu hususta azami hassasiyet göstermeyi başlıca sorumluluk alanı olarak görmeleri gerektiğine inanmaktayız. İdare ile ilgili bir takım sorunlar ve buna itirazlar da olabilir. Olmaması gereken itiraz biçiminin eğitim camiasına, ilim dünyasına yakışmayacak biçimde nefret, ötekileştirme dili ve kamplaşmalara yapılan çağrılardır. Aksi takdirde meselenin idare sorunu değil, bir takım ideolojik meselelere gerekçe gösterildiği gibi istifhamlara neden olmaya devam edecektir" denildi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE KARŞILIĞI OLMAYACAKTIR"

Sözde liseliler tarafından hazırlandığı iddia edilen bildiriden İmam Hatip'lerin de yer aldığı iddiasını yalanlayan Bekiroğlu, "Bu doğrultudaki istismar girişimlerine zaman zaman bazı imam hatip okullarımızın isminin dahil edilmeye çalışılması (yaptığımız araştırmalara göre) hem doğru değil hem de imam hatip camiası gibi akl-ı selim hareket eden bir camia için hiçbir şekilde karşılığı olmayacaktır. İmam hatipler bu sınavı en çetin zamanlarda milli ve manevi birliğimizi koruyarak vermişlerdir. Bu konularda provokatif girişimlere karşın öğrencilerimizi ve ailelerini sağduyulu olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Önder: 'Karanlık Ellere Teslim Edilecek Bir Tek İhl'li Öğrencimiz Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement