Onlar, Mücadele Ve Zaferin Eş Anlamı Oldular - Son Dakika
Güncel

Onlar, Mücadele Ve Zaferin Eş Anlamı Oldular

Beylikdüzü'nde bir Cuma klasiği haline gelen tiyatro akşamlarında bu kez Kuvay-ı Milliye kadınları sahneye taşındı.

04.04.2015 11:48

Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluş evresinde canla başla çalışan fedakar Kuvay-ı Milliye kadınlarını konu alan "Abide-i Aşk" isimli tiyatro oyunu, Dilek Türker ve diğer usta oyuncuların muhteşem performansıyla Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Nezihe Araz ve Ragıp Ertuğrul'un yazdığı, Dilek Türker'in yönettiği Abide-i Aşk isimli oyunda; Sibel Taşçıoğlu, Derya Günaydın, Ayşegül Yalçıner ve Saliha Cansu Saka rol aldı. Abide-i Aşk; Kara Fatma, Halide Edip, Asker Saime ve Zübeyde Hanım gibi önemli kadınların yeni nesillerce tanınmasını da amaçlıyor.

Kuvay-ı Milliye Kadınları, gerek Kurtuluş Savaşı gerekse Cumhuriyet'in zorlu evrelerinde mücadele içinde olan, silah ve cephane taşıyan, düşmanla çatışan, şehit veya gazi olmuş, tarihe 'mücahit kadınlar' olarak geçmişteki gerçek kişileri anlattı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu cömert kadınları çok kez kutlaması, kadın haklarını gündeme getirmesi ve topluma onları bir rol model olarak göstermesi ışığında yazılan Abide-i Aşk, usta oyuncu Dilek Türker'in güçlü anlatımı ve tiyatro dili ile unutulmaz bir sahneyi seyircisine sundu.

Bu anlamlı oyun ve üstün performans için sanatçıları tebrik eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, oyunculara çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Onlar, Mücadele Ve Zaferin Eş Anlamı Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement