Ordu, Feshane'yi Fethetti - Son Dakika
Güncel

Ordu, Feshane'yi Fethetti

Üçüncüsü düzenlenen Feshane Ordu Günleri muhteşem bir kapanış töreninin ardından sona erdi.

27.05.2013 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üçüncüsü düzenlenen Feshane Ordu Günleri muhteşem bir kapanış töreninin ardından sona erdi. Dört gün süren etkinlik boyunca 1 milyonu aşkın kişi Feshane'ye akın etti. 'Ordu burada İstanbul'da' sloganıyla Ordu Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik, ziyaretçilerden tam not aldı.

BURAYA GELDİM ORDU'YU YAŞADIM

Feshane Ordu Günleri'ni ziyaret eden 64 yaşındaki Fatma Yılmaz, genç kızlık döneminde Ordu'da kullandığı eşyaları görünce duygulu anlar yaşadı. 26 yıldır İstanbul'da yaşayan Fatma teyze şimdiki neslin eski köy yaşantısını bilmediğini belirtti. Sergilenen ürünleri teker teker İHA muhabirine anlatan Yılmaz, "Biz İstanbul İkitelli'de yaşıyoruz, buraya gelince Ordu'yu görmüş gibi oldum. Ordu'yla alakalı bir şeyler gördüğümde içim rahatlıyor, eskiden kullandığımız şeyleri burada gördüğümde gençliğimde yaşadığım evi hatırladım" diye konuştu.

ISPARTALI VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Ordu Günleri için Feshane'ye gelen Mahmut Keser gördükleri karşısında adeta isyan etti. Kendisinin Ispartalı olduğunu belirten Keser yetkililere seslenerek, seneye Isparta'yı da Feshane'de görmek istediğini belirtti. Mahmut Keser, "Ben 24 yıldır İstanbul'da yaşıyorum, Samsun, Giresun, Ordu gibi iller her yıl burada kendi kültürlerini sergiliyor ancak Isparta bu konuda herhangi bir girişimde bulunmuyor. Ben bir Ispartalı olarak yetkililere sesleniyorum ve seneye Isparta'yı da Feshane'de görmek istiyorum" diye konuştu.

ORDU'YA HASRET KALANLARI ORDU'YLA BULUŞTURMAK GÜZEL ŞEY

Feshane Ordu Günleri'nde Kumru standında vatandaşlarla buluşan Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, insanların memleketlerine olan özlemini anlattı. Ziyaretçilerin Kumru tabelası altında bile fotoğraf çektirdiklerini belirten Civelek, "İstanbul'da hayat şartları zor ve insanlar bu yüzden memleketlerine gidemiyor. O insanlar buraya geldiklerinde Kumru'ya gelmiş gibi oluyorlar. Biz de o insanları burada gördüğümüzde benzer duyguları yaşıyoruz. İnsanları burada ordu'yla buluşturmak çok güzel bir şey" diye konuştu.

SARIGÜL HALAY ÇEKTİ

Feshane Ordu Günleri diğer günler olduğu gibi yine siyasilerin ilgi odağı olmaya devam etti. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi öğleden sonra Feshane'yi ziyaret etti. Orduluların gelenekleri, görenekleri ve yiyecekleriyle Feshane'de kendilerini en güzel şekilde temsil ettiğini belirten Çelebi, Ordu'nun en iyi şekilde tanıtıldığını düşünüyorum dedi. Stantları tek tek gezerek halkla konuşan Mustafa Sarıgül de, Ordulular gününde bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Türküm, doğruyum, Orduluyum" diye konuştu. Sarıgül bir araya halay ekibinin arasına karışarak halay çekti.

Dört gün boyunca İstanbullularla buluşan Feshane Ordu Günleri, plaket töreninin ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu, Feshane'yi Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement