Polisin Dinlendirme Uygulaması Yolcuları Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Polisin Dinlendirme Uygulaması Yolcuları Şaşırttı

Tokat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Ekipleri, Ramazan Bayramı Tatili Dolayısıyla Araçlarıyla Yola Çıkan ve Uzun Süre Mola Vermeyen Sürücüleri Uyararak Dinlenmelerini Sağladı. Trafik Polisleri Tarafından Yapılan İkram Karşısında İse İlk Defa Böyle Bir Uygulamaya Şahit Olan Vatandaşlar Şaşkınlıklarını Gizleyemedi.

11.10.2007 11:06

Tokat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla araçlarıyla yola çıkan ve uzun süre mola vermeyen sürücüleri uyararak dinlenmelerini sağladı. Trafik polisleri tarafından yapılan ikram karşısında ise ilk defa böyle bir uygulamaya şahit olan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Tokat'ın Erbaa- Niksar ve Reşadiye ilçelerinden geçmekte olan uluslararası D-100 Karayolu'nda, Erbaa Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde trafik ekipleri bayram tatili dolayısıyla denetim yaptı. Gece 00.01-03.00 saatleri arasında uygulama yapan trafik ekipleri, sürücülere sık sık mola vermeleri konusunda uyardı. Araç sürücülerini durdurarak nereden geldiklerini ve ne zaman yola çıktıklarını öğrenen trafik ekipleri, Bölge Trafik İstasyonu bahçesinde dinlenemeye aldıkları vatandaşlara çeşitli ikramlarda

bulundu. Özenle hazırlanmış masada pide, kuru pasta, çay ve kola ikramı karşısında vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. Birçok defa uzun yol yolculuğu yapan vatandaşlar ilk defa böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını, polisi yolda gördüklerinde çekindiklerini ama böyle bir uygulamadan dolayı ise çok memnun kaldıklarını kaydetti. Öte yandan güzergah da bayramlarda bu tür yapılan uygulamalar ile trafik kazalarında yüzde 80 düşüş olduğu kaydedildi.

Tokat genelinde 5 istasyonda 12 trafik ekibi tarafından yapılan uygulamada 99 araç kontrol edilirken, 10 araç sürücüsüne ise 850 YTL para cezası uygulandığı kaydedildi.

(Nİ-SA-MEF-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polisin Dinlendirme Uygulaması Yolcuları Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement