Sandıklı'da "Kur'an Işığında Asr-ı Saadet" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Sandıklı'da "Kur'an Işığında Asr-ı Saadet" Sergisi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Aktürkler İmam Hatip Ortaokulu tarafından "Kur'an Işığında Asr-ı Saadet" Sergisi açıldı.

01.06.2016 15:16

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Aktürkler İmam Hatip Ortaokulu tarafından "Kur'an Işığında Asr-ı Saadet" Sergisi açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, sergide yaptığı konuşmada, vahyin gelişi ile başlayan insanlığa tevhidi, Allah'a karşı saygıyı, Allah'a olan ibadeti anlatan Kuran'ın mesajını anlamaya çalışacaklarını belirtti.

Hz. Muhammed'in getirdiğini anlamak istemeyen Mekkeli müşriklerin Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara karşı zulüm ve işkenceye başvurduklarını anımsatan Karaosman, şöyle konuştu:

"Bunun soncunda Mekke'deki Müslümanlar, Medine'ye hicret etmişlerdir. Yine Mekke'li müşrikler, Müslümanları rahat bırakmamışlar ve savaşlar başlamış, savaşların en önemlisi ve zaferlerin en büyüğü Bedir Zaferi yaşanmıştır. Bedir'de yenilgiye uğrayan Mekke'li müşrikler ve kafirler yine Müslümanlara saldırmışlar Uhut'ta da istediğini elde edememiş, en son olarak Hendek Savaşı'nı denemişlerdir. Artık savaşların sonu Mekke'nin fethi geliyordu. ve Peygamber önderliğinde İslam ordusu 630 yılında Mekke'yi fetheder. Bunlar tarihi bir süreç gibi anlatılsa da bir nevi müşrikler ile Müslümanlar arasındaki mücadelenin, yani Hz. Adem'den başlayıp Hz. Muhammed'e kadar ve şimdiye kadar şeytan ve dostlarının yer yüzünde oluşturdukları fitne sistemi ile karşı durmalarıdır."

Daha sonra öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Katılımcılara öğrenciler tarafından hurma ve zemzem suyu ikram edildi.

Sergide, temsili Kabe, fil vakası, Hacerü'l Esved taşının yerine konması, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler, Müslümanlığın yayılması ile ilgili bilgiler ve Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında yapılan Bedir, Uhud, Hendek Savaşları görseller ile öğrenciler tarafından katılımcılara anlatıldı.

Sergiye, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AK Parti Sandıklı İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıklı'da 'Kur'an Işığında Asr-ı Saadet' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement