Sapkınların Avukatı" İbaresinin Nefret Suçu Sayılmaması - Son Dakika
Güncel

Sapkınların Avukatı" İbaresinin Nefret Suçu Sayılmaması

Kendisi hakkında, bir internet sitesinde "sapkınların avukatı" ibaresi kullanıldığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuruda ihlal kararı verilmeyen KAOS GL Derneğinin avukatı Sinem Hun, AİHM'e gideceğini bildirdi.

16.07.2014 17:43

Kendisi hakkında, bir internet sitesinde "sapkınların avukatı" ibaresi kullanıldığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvuruda ihlal kararı verilmeyen KAOS GL Derneğinin avukatı Sinem Hun, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gideceğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, kendisi hakkında, "sapkınların avukatı" ibaresini kullanan bir internet sitesine açtığı davalardan sonuç alamayan KAOS GL Derneğinin avukatı Hun'un yaptığı bireysel başvuruda, şeref ve itibara saygı hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

Kararla ilgili yazılı açıklama yapan Avukat Hun, kararda, nefret söylemiyle ilgili standartlar getirildiği, nefret söyleminin önlenmesi ve cezalandırılması söz konusu olduğunda devlete pozitif yükümlülükler düştüğünün belirtildiğini ifade etti.

Böylece "nefret söylemi"nin, cezai soruşturma ve kovuşturmaya esas olması gereken bir değer olarak hukuk sistemine girdiğini belirten Hun, şunları kaydetti:

"Ayrıca, cinsel yönelim de ilk kez cezai soruşturma ve kovuşturmada korunması gereken bir kategori olarak tanımlanmıştır. Kararın zayıf yönü avukatlık mesleği üzerinden şahsi itibarsızlaştırma ve hedef göstermeyi engellememesi ve burada ihlal görmemesi sayılabilir. Ancak bu konuda Osman Paksüt'ün karşı oy görüşü gerçekten dikkate değerdir."

Bu kararın ardından, karşı oy yazısını da esas alarak AİHM'e gideceğini bildiren Hun, KAOS GL Derneği adına ise iç hukuk yollarını tükettikten sonra Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunabileceğini ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sapkınların Avukatı' İbaresinin Nefret Suçu Sayılmaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement