Savaş Zırhından Gelinlik! - Son Dakika
Güncel

Savaş Zırhından Gelinlik!

Savaş Zırhından Gelinlik!

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yer alan Bakır Tel İşleme Sanatı kursiyerleri, Türk tipi savaş zırhlarını günümüze uyarlayarak göz alıcı bir koleksiyona çevirdi.

30.10.2017 16:38  Güncelleme: 16:55

Bir Nefes Bakır adı verilen defilede sergilenen eserler arasında savaş zırhından tasarlanan gelinlik ise ilgi odağı oldu

Türkiye'de bir ilk gerçekleşti, savaş zırhları günümüz modasına uyarlanarak modaseverlerin beğenisini sunuldu.
Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yaklaşık 1,5 yıldır faaliyet gösteren Bakır Tel İşleme Sanatı kursiyerleri ve Türkiye'nin tek, Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı kadın Bakır Tel İşleme Sanatçısı olan Sema Kansu'nun el emeği, göz nuru eserleri Bir Nefes Bakır defilesi ile Tepekule Kongre Merkezi'nde görücüye çıktı.
Defileye Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarihi 13'üncü yüz yıla dayanan savaş zırhlarının, günümüze uyarlanarak vücut kolyeleri, üst giyim, gelinlik ve damatlık gibi tasarımlarla sergilenen defilenin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, "Bugün burada 26 parçalık ve 90 kiloluk muhteşem bir koleksiyonu sergiledik. 1,5 yıl süren bir hazırlık evresinden sonra Türkiye'nin tek Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı kadın Bakır Tel İşleme Sanatçısı olan Sema Kansu hocamızın öncülüğünde 11 kursiyerimizin el emeği, göz nuru eserler görücüye çıktı. Çok mutluyuz" dedi.

"BU KOLEKSİYONU CUMHURBAŞKANIMIZA SUNACAĞIZ"

Yücel, Bir Nefes Bakır adını verdikleri bu koleksiyonun Türkiye'de bir benzerinin olmadığını da söyleyerek, "Biz Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Türk tipi savaş zırhları bizim yüzyıllardan bu yana gelen bir kültürümüz. Biz bu zırhlarla fetihler yapmış, savaşlar kazanmış bir ülkeyiz. İşte bugün burada bu savaş kıyafetlerinin ilk kez birer moda eseri olarak kullanılmasına tanıklık ettik. Bu sanatı, bu eserleri tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ayrıca bir projemiz daha var. Eğer uygun görülürse en kısa sürede bu koleksiyonumuzu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da sunmak istiyoruz" diye konuştu.

26 PARÇA KIYAFET, 90 KİLO

Koleksiyonu hazırlayan Bakır Tel İşleme Sanatçısı Sema Kansu ise bu koleksiyon için 1,5 yıldır emek harcadıklarını ifade ederek, "Bu topraklarda bakır ve metal tellerden yapılan kıyafetlerin kökeni 13'üncü yüz yıla dayanıyor. O günden bu güne bir kültür olarak kuşaktan kuşağa aktarıla gelen bu sanat aslında somut olmayan kültürel miraslarımızdan biri olarak kabul ediliyor. Bu defilemize tam 1,5'yıl boyunca hazırlandık. 26 parça ve toplamda 90 kiloluk bir koleksiyonu bugün burada kolektif bir çalışmayla ortaya koyduk. Mankenlerimizin makyajından, kuaförümüze, koreografimizden, çoğu manken arkadaşımıza kadar tüm Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi bu işi yüreğini koydu. Sonuç itibariyle ortaya çok güzel bir defile çıktı. Ben tüm bu defilede emeği geçen başta kursiyerlerimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Savaş Zırhından Gelinlik! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement