Sırrı Sakık Hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar Verildi - Son Dakika
Güncel

Sırrı Sakık Hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar Verildi

Sırrı Sakık Hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar Verildi

Samsun Adliyesi önünde Ahmet Türk’ün saldırıya uğrayarak burnunun kırılması sırasında aralarında Sırrı Sakık ile birlikte toplam 6 kişinin Türk polisine ve vatandaşlarına hareket ettikleri ve Sakık’ın İsmail Çelik’e saldırarak yaraladığı iddiasıyla yapılan şikayete bakan savcı, 5 yıl sonra kovuşturmaya yer olmadığını karar verdi.

30.04.2015 17:13

Samsun Adliyesi önünde Ahmet Türk'ün saldırıya uğrayarak burnunun kırılması sırasında aralarında Sırrı Sakık ile birlikte toplam 6 kişinin Türk polisine ve vatandaşlarına hareket ettikleri ve Sakık'ın İsmail Çelik'e saldırarak yaraladığı iddiasıyla yapılan şikayete bakan savcı, 5 yıl sonra kovuşturmaya yer olmadığını karar verdi. İsmail Çelik'in avukatı Serkan Karaduman ise karar tepki gösterdi.

Muş'un Bulanık ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili güvenlik önlemi gerekçesiyle Samsun'da görülen davanın çıkışında basın açıklamasında bulunan Ahmet Türk, 12 Nisan 2010 tarihinde adliye önünde yumruklu saldırıya uğrayarak burnu kırılmıştı. Ahmet Türk'ün burnunu kıran İsmail Çelik'in avukatı Serkan Karaduman, aralarında polislerin ve vatandaşların da bulunduğu 13 kişi adına olaylar sırasında tehdit ve hakaret savurdukları ve İsmail Çelik'e saldırarak yaraladığı iddia edilen Sırrı Sakık ile birlikte toplam 6 kişi hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 5 yıl sonra soruşturmayı yürüten savcı, Sırrı Sakık ve diğer 5 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Sırrı Sakık'ın İsmail Çelik'i yaralama suçundan da kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Avukat Serkan Karaduman ise savcılığın kararına tepki gösterdi. Avukat Karaduman yaptığı açıklamada, "Herkesin hatırlayacağı gibi 2010 yılı içerisinde o dönemlerde kapatılan DTP Eş Genel Başkanı Ahmet Türk terör örgütü PKK eylemcileri adına gövde gösterisi yapmak için Samsun'a nakledilen Muş Bulanık davasını izlemeye gelmişti. Dava sonucu açıklama yaparken müvekkilim İsmail Çelik tarafından yumrukla darp edilmişti. Bu olay anında Ahmet Türk ve yanında bulunanlar olay yerindeki görevli memurlara ve olayı izleyen vatandaşlara hakaret etmiş ve tehditler savurmuştu. Ben de bu süreç devam ederken bu kişilerin kameralarda da sabit olan eylemlerinden dolayı dünyanın en şanlı milleti olan Türk milleti adına haklarında şikayetçi olmuştum. Sırrı Sakık'ın ve yanındakilerin olay yerinde görevli polislere ve vatandaşlara yönelik olarak söylediği, hakaret ve tehdit dolu sözlerden dolayı şikayetçi olmuştum. 'Adalet mülkün temelidir' sözü boşuna söylenmemiştir. Adaletin uygulanmadığı yerde devletin yıkılacağı aşikardır. Bunun bilinmesi gerekir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sırrı Sakık Hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement