Sivas Olayları Davası - Son Dakika
Güncel

Sivas Olayları Davası

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıkların yargılanmasına devam edildi.

05.03.2015 16:18

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müdahil avukatları ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Duruşmada, sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş hakkında çıkarılan yakalama emrinin infaz edilmediği tutanağa geçirildi.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 1993/169 sayılı dosyayı, Devlet Güvenlik Mahkemesine gönderdiğini bildirdiği, yapılan kapsamlı araştırmalarda dosyanın tespit edilemediği ve bu nedenle gönderilemediği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne yazılan müzekkereye cevap geldiği ifade edilerek verilen cevap özetlendi. Cevapta, Murat Karataş'ın çalışmak için Suudi Arabistan'a gittiği yönünde bilgiler elde edildiği, Almanya İnterpolü'nden Karataş'ın açık adresinin tespit edilmesi için bilgi istendiği ancak bu konuda kesin bilginin gelmediği kaydedildi.

Ayrıca cevapta, Eren Ceylan'ın da Almanya'da bulunduğu yönünde bilgiler elde edildiği belirtilerek, adresinin tespit edilmesi için Almanya İnterpol birimine yazı yazıldığı, cevap gelmesi durumunda bilgi verileceği bildirildi.

Müdahil yakınlarının avukatlı Şenal Sarıhan, Avrupa'dan istenilen yazıların geç geldiğini belirterek tekit yazılmasını talep etti.

Mahkeme, sanıklar Sonkur, Ceylan ve Karataş'ın gıyabi tutuklama kararının devamına ve infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas Olayları Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement