Somali'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Somali'deki Olaylar

BM Genel Sekreteri Ban'ın Somali Özel Temsilcisi Kay: ''Somali'den çekilmek gibi bir niyetimiz yok''

23.04.2014 23:22

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Somali Özel Temsilcisi ve Somali'deki BM Yardım Misyonu'nun (UNSOM) başkanı Nicholas Kay, Somali'den çekilmek gibi bir niyetlerinin olmadığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Somali Özel Temsilcisi Kay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Washington'daki açıklamasının daha çok Eş-Şebab militanlarının çabalarının, uluslararası toplumu savaşın kasıp kavurduğu ülke dışına çıkarmaya yönelik olduğunu ifade etti. Kay, "Somali'den çekilmek gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Açıklamasında "Sahadaki varlığımızı genişletiyoruz" diyen Kay, bölgede bin 200 BM personelinin olduğunu belirterek, kararlılıklarının "çok güçlü" olduğunu söyledi.

Bu hafta içinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda parlamento üyesi iki kişiyle ay başında Puntland bölgesindeki havalimanında biri Fransız ve biri İngiliz BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi'ne (UNODC) bağlı iki BM çalışanı öldürülmüştü.

Özel Temsilci Kay, yabancı ülke diplomatlarına yönelik dünkü açıklamasında, kendilerine yönelik saldırıların devam etmesi halinde Somali'deki durumla ilgili daha fazla desteğe ihtiyaçları olacağı uyarısında bulunmuştu. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somali'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement