Suriyelilere 25 Ton Su Yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere 25 Ton Su Yardımı

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından, Halep'te yaşayanlara 25 ton su yardımı yapıldı.

18.06.2016 13:47

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından, Halep'te yaşayanlara 25 ton su yardımı yapıldı.

Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli ailelerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

Halep'te saldırı altındaki insanların gıdadan sonra en önemli ihtiyaçlarının su olduğunu belirten Altıntaş, "Vakıf olarak bölgenin iç kesimlerine ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda 25 ton su gönderildi. Hava saldırısı yüzünden kentte su hatlarının olmadığı Suriyeli kardeşlerimizin hanelerine dağıtılacaktır." dedi.

Altıntaş, yardımların Halep ve civar bölgelere ara verilmeden süreceğini kaydetti.

Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar sürüyor

Öte yandan iç savaştan kaçarak Hatay'ın Hassa ilçesine sığınan Bayırbucak Türkmeni 45 aileye hayırseverler tarafından gıda yardımında bulunuldu.

Fatih Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaş nedeniyle topraklarını terk eden Bayırbucak Türkmenlerine hayırseverler olarak sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade etti.

İlçe genelinde ihtiyaç sahibi 45 Türkmen aileye içerisinde şeker, pirinç, bulgur ve makarna gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu ramazan paketleri dağıtıldığını belirten Demir, "Bizler birer elçiyiz. Esnaf ve diğer hayırsever vatandaşlardan temin ettiğimiz gıda paketlerini ihtiyaç sahibi Türkmen ailelerine ulaştırıyoruz. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Demir, yardımların Ramazan Bayramı'nda ve bayramdan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyelilere 25 Ton Su Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement