Tayland'dan Genel Seçim İçin Anlamlı Tarih - Son Dakika
Güncel

Tayland'dan Genel Seçim İçin Anlamlı Tarih

DHA DIŞ HABER – Tayland'dan genel seçim için anlamlı tarih Tayland yüksek seçim kurulu üyesi Somchai Srisuthiyakorn resmi karar çıkmamakla birlikte 10 Aralık 2017'nin en iyi tarih olduğu kararına varıldığını açıkladı.

18.08.2016 10:52

DHA DIŞ HABER – Tayland'dan genel seçim için anlamlı tarih

Tayland yüksek seçim kurulu üyesi Somchai Srisuthiyakorn resmi karar çıkmamakla birlikte 10 Aralık 2017'nin en iyi tarih olduğu kararına varıldığını açıkladı.

Tayland 7 Ağustos'ta başbakan Prayut Chan-ocha önderliğinde hazırlanan yeni anayasa referandumu için sandıklara gitmiş ve askeri yönetim tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağı yüzde 61'i aşkın oyla kabul edilmişti. Yeni anayasanın çalışmalarını hızlıca tamamlamak için işe koyulan hükümet yetkilileri 2017 yılının sonuna kalmadan yeni anayasayı hazırlamaya çalışırken Tayland Yüksek Seçim Kurulu'ndan ilginç bir genel seçim tarihi geldi. Yeni anayasa çerçevesinde yapılacak olan ilk genel seçimin 10 Aralık'ta yani "Anayasa Günü"nde yapılmasının planlandığı bilgisi geldi.

Askeri hükümetten anlaşmalı şekilde ayrılan bazı isimler ise parti kurma hazırlığında ve bu da beraberinde başbakan Prayut Chan-ocha'nın ilk genel seçimler sonrasında "seçilmiş başbakan" olarak görevin tekrar kendisine verileceği söylentilerine yol açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayland'dan Genel Seçim İçin Anlamlı Tarih - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement