Tekirdağ'da "11 İlçeye 11 Okul Projesi" - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da "11 İlçeye 11 Okul Projesi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "11 İlçeye 11 Okul projesi" kapsamında Ergene İlçesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlkokulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

27.01.2016 16:52

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "11 İlçeye 11 Okul projesi" kapsamında Ergene İlçesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlkokulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Sağlık Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesinin görevi olmamasına rağmen 11 ilçeye 11 okul yaptığını söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, bölgedeki olumsuzlukları ve beklentileri karşılamak için ilçelere okul yaptırdığını ifade eden Köprülü, "Belediyelerimiz kendi işlerini zaten yapıyor. Hizmet ettiği halkın her türlü beklenti ve olumsuzluklarını bilen belediyelerimiz, okul ihtiyacına da eğildi. Bu anlamda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, '11 İlçeye 11 Okul Projesi' adı altında okul yapma çalışmalarına başladı" dedi.

Tekirdağ'da ciddi bir derslik ihtiyacı olduğunu belirten Köprülü, kendilerine gelen talepleri belediyelere iletiklerini ve belediyelerin de derhal konunun gereğini yaptığını kaydetti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, il genelinde göreve geldiğinin 660'ncı gününde olduğunu ve Tekirdağ'ı karış karış gezerek halkın dertlerini dinlediğini söyledi.

Alt yapı, temel atma, aşevi ve birçok projenin hayata geçirileceği Tekirdağ ve ilçelerinde bazı temel sorunların olduğuna dikkat çeken Albayrak, bunların başında da derslik ihtiyacının yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgemizin okul ve derslik ihtiyacı var. Bunun için '11 İlçeye 11 Okul Projesi' geliştirdik. Bu proje kapsamında Ergene'de de 24 derslikli güzel bir okul yapıyoruz. Öğrencilerimiz, eğitime verdiğimiz destekten dolayı bizlere zaman zaman teşekkür mektubu yazıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Bölgemizde okullarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayarak, boya, temizlik, tadilat ve diğer işlemlerini yapıyoruz."

Daha sonra Ergene Müftüsü Mehmet Bican'ın ettiği dualar eşliğinde toplu olarak temel atma butonuna basıldı.

Törene Ergene Kaymakam Vekili Mehmet Ali Gürbüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da '11 İlçeye 11 Okul Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement