Tekirdağlı Engellilerin Afyonkarahisar'da Dışarıda Kaldığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Tekirdağlı Engellilerin Afyonkarahisar'da Dışarıda Kaldığı İddiası

Tekirdağlı Engellilerin Afyonkarahisar\'da Dışarıda Kaldığı İddiası

Tekirdağ’dan “Ege Bölgesi” gezisi için Afyonkarahisar’a misafir olarak gelen 8 engelli vatandaşın, kalabilecekleri uygun bir otel tahsis edilmemesi sebebi ile dışarıda kaldıkları iddia edildi.

10.09.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'dan "Ege Bölgesi" gezisi için Afyonkarahisar'a misafir olarak gelen 8 engelli vatandaşın, kalabilecekleri uygun bir otel tahsis edilmemesi sebebi ile dışarıda kaldıkları iddia edildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından organize edilen kültür gezisi kapsamında geçtiğimiz hafta yola çıkan 8 engelli vatandaş, önce İzmir'e, ardından Uşak'a, sonrada dün Sandıklı İlçesine geldiler. İddialara göre, burada daha önceden Sandıklı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile görüşen Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, geziyle gelecek konukların ilçedeki belediyeye ait otellerde konaklaması için söz aldılar. Ancak dün kente gelen 8 engelli vatandaş ilçeye gidince büyük bir şokla karşılaştılar. Kendilerine tahsis edilen otele giden engelliler, buranın kendileri için uygun olmadığını görünce otel yönetimi ile görüşerek durumu anlattılar. Otel yönetiminin görme yaptığı Belediye Başkanı Çöl'ün iddialara göre, "Oteli beğenmedilerse o zaman kişi başı 180 TL verip engellilere uygun bir otelde kalsınlar" yanıtını verince oradan ayrıldı.

"BİZ ENGELLİYİZ AMA DİLENCİ DEĞİLİZ"

Olayın ardından bir açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, durumun kendileri için çok üzücü olduğunu ve misafir olarak geldikleri Afyonkarahisar'da büyük bir şok yaşadıklarını aktardı. Engelliler olarak kendilerinin dilenci olmadıklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, "Biz dernek olarak Ege'de şubelerimizin bulunduğu kentlere bir gezi düzenlemek istedik. Misafir olarak Afyon'a geldik. Afyonkarahisar Şube Başkanımız Nilgün Akgün de, Sandıklı Belediye Başkanımızdan yer istemiş. Fakat orası da engellilere uygun olmadığını gördük. Nilgün başkanımız, Başkan Çöl ile görüştüğünde terslemiş. Bu hiç hoş bir tavır değil. Biz engelliyiz ama dilenci değiliz. Biz buraya dilenmek için gelmedik. Bize karşı, engellilere karşı çok büyük bir ayıp edildi, Allah'a havale ediyoruz" diye konuştu.

"KENDİLERİ OTELİ BEĞENMEDİ"

Olayla ilgili bilgisine başvurulan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise daha önceden derneğin Afyon Şubesi ile görüştüklerini ve bir yer tahsis edildiğini öne sürerek, "Kendileri buraya geldiler, fakat beğenmediler. Bizim de bu durumda başka yapacak bir şeyimizin olmadığını kendilerine ifade ettik. Onlar da daha sonra buradan ayrıldılar" diye konuştu.

SORUNU BAŞKAN AKGEYİK ÇÖZDÜ

Olay İhsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı Belediye Başkanı Niyazi Akgedik'in araya girmesi ile çözüldü. Dernek üyelerinin telefon ile ulaştığı belirtilen Başkan Akgedik'in belediyeye ait termal tesislerde engelli vatandaşları misafir ettiği ve herhangi bir ücrette talep etmediği kaydedildi.

Öte yandan, olayda Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Nilgün Akgün ile birlikte diğer engelli bayanlarında gözyaşlarına hakim olamayarak ağladıkları görüldü. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağlı Engellilerin Afyonkarahisar'da Dışarıda Kaldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement