Tokat 3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular - Son Dakika
Güncel

Tokat 3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular

Tokat 3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular

3 Çuval meyve çekirdeğini toprakla buluşturdular Tokat'ta gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna, yaz ayı boyunca topladığı 3 çuval dolusu meyve çekirdeklerini üniversiteli öğrenciler ile birlikte toprakla buluşturdu.

18.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 Çuval meyve çekirdeğini toprakla buluşturdular

Tokat'ta gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna, yaz ayı boyunca topladığı 3 çuval dolusu meyve çekirdeklerini üniversiteli öğrenciler ile birlikte toprakla buluşturdu.

Tokat'ta yaşayan 2 çocuk annesi Fatma Esin Tuna, ailesi birlikte yaz ayında yediği meyvelerin çekirdeklerini çöpe atmaya kıyamayınca ilginç bir yöntem seçti. Başta şeftali, kiraz ve badem olmak üzere meyvelerin çekirdeklerini toplamaya karar veren Fatma Esin Tuna, bunu oturduğu apartmanındaki komşuları ve çevredeki arkadaşları ile paylaştı. Arkadaşlarının da desteğini alan Tuna, yaz ayından bu yana 3 çuval meyve çekirdeği topladı. Tuna, bugün topladığı meyve çekirdeklerini üniversite öğrencileri ile birlikte Tokat- Turhal Karayolundaki arazide toprakla buluşturdu.

"MEYVE AĞACI OLARAK BEKLEYECEĞİZ"

Meyve çekirdeklerini çöpe atmaya kıyamadığını ve böyle bir çalışmaya başladığını anlatan Tuna, "Meyve çekirdekleri çöp değildir diyerek yaz boyunca yediğimiz tüm meyvelerin çekirdeklerini biriktirdik. Kendi yediklerimizin dışında apartmanımızda, çevremizde kim varsa tüm meyve çekirdeklerinin atmamalarını rica ettim ve 3 çuval meyve çekirdeği oldu. Kasım ayı boyunca meyve çekirdeklerini doğayla buluşturacağız. 5-10 santim toprak açıp içerisinde bu meyve çekirdeklerini gömüyoruz, 'ya tutarsa' diyoruz. Baharda bunların meyve ağacı olarak doğada bulunmasını bekleyeceğiz. Biriktirdiğimiz meyvelerin içerisinde şu anda şeftali, kayısı, badem, kiraz, vişne var" dedi.

Etkinliğe katılan üniversite öğrencileri ise daha önce meyve çekirdeklerini çöpe attıklarını ancak bu çalışma ile birlikte biriktirmeye başladıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat 3 Çuval Meyve Çekirdeğini Toprakla Buluşturdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • turhallaıyız: öyle saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla olmaz o iş. O çekirdekleri bahçende fidan yapacaksın sonrada uygun yere dikeceksin. sonradda etrafını koruyacaksınki kırmasınlar hayvanlar yemesnler. Bu iş nasrettin hocanın göle maya çalması gibi olmuş birde reklemının yapıyo şaşkınlar :)) 0 0 Yanıtla

Advertisement