Trabzon-40 Yıldır Aynı Yerde Ayakkabı Boyuyor - Son Dakika
Güncel

Trabzon-40 Yıldır Aynı Yerde Ayakkabı Boyuyor

40 yıldır aynı yerde ayakkabı boyuyorTRABZON'da oturan Tevfik Zengin (75), kent meydanında yaklaşık 40 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor.

03.03.2018 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40 yıldır aynı yerde ayakkabı boyuyor

TRABZON'da oturan Tevfik Zengin (75), kent meydanında yaklaşık 40 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. İlerlemiş yaşına rağmen mesleğini severek sürdüren Zengin, geçen yıllarda oturduğu yerden hiç ayrılmadı.

Kent meydanında yaklaşık 40 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Tevfik Zengin, mesleğini severek yapıyor. Genç yaşlarda kundura boyacılığı yapmaya başlayan ve ailesini de bakan Zengin, ilerlemiş yaşına rağmen ekmek teknesi olan boyacı sandığıyla yıllara meydan okuyor. İşsiz kalmamak için ayakkabı boyacılığı yapmaya başlayan Zengin, 40 yıldır aynı yerde her gün sandığının başında sabırla müşterilerini bekliyor.

'AYAKKABI SANDIĞIM 40 YILLIK'

İşsiz kalması üzere ayakkabı boyamaya başladığını ve işini sevgiyle yaptığını belirten Zengin 'Bu işe Trabzon'da başladım. Önceleri fırınlarda çalışıyordum, başka işler de yaptım ama 30'lu yaşlardan beri bu işi yapıyorum. Başka bir geçim kaynağım yok, çocuklarımı da bu işi yaparak büyüttüm. Ayakkabı sandığım 40 yıllık. Trabzon şehir meydanında 40 yıldan beri bu sandığı kullanıyorum. Eskiden işler fazla yoğun değildi ama paranın kıymeti vardı. Şimdi ise iş var ama paranın kıymeti yok. Günde ortalama 100 lira kazanıyorum. Benim sabit müşterilerim var sürekli bana gelirler hem ayakkabılarını boyatırlar hem de sohbet ederiz. İşimi sevgiyle yapıyorumö dedi.

'YAZ-KIŞ BURADA SANDIĞIMIN BAŞINDAYIM'

Kentte ayakkabısını boyatmadığı kimse kalmadığını da ifade eden Zengin, 'Atatürk alanında 40 yıldır her gün aynı yerde ayakkabı boyuyorum. Eskiden yağmur da ıslanır güneşte yanardık, şimdi Trabzon Büyükşehir Belediyemiz bize bir yer yaptı. En çok polis ve memurların ayakkabılarını boyuyorum. Özellikle yağmurdan sonra havanın açmasıyla çok iş oluyor. Yazın pek iş olmuyor. Meslek hayatım boyunca hiç evim ve bol param olmadı, ama emekliliğim var. Şimdiki gençlere iş beğenmezler. Onlara 100 lira versen '2 saat burada dur' desen durmazlar. Sokaklarda boş boş geziyorlar. Ben yaz-kış burada sandığımın başındayımö diye konuştu.

Trabzon-40 Yıldır Aynı Yerde Ayakkabı Boyuyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon-40 Yıldır Aynı Yerde Ayakkabı Boyuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement