Tunus'taki Patlama - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Patlama

HARTUM/ Sudan, Cezayir yönetimleri ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı korumalarını taşıyan otobüse düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

25.11.2015 16:07

HARTUM/ Sudan, Cezayir yönetimleri ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı korumalarını taşıyan otobüse düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırı "Bütün semavi dinlere, insanlık değerlere ve uluslararası kanunlara zıt terör eylemi" olarak nitelendirilerek, Sudan'ın, güvenliğini ve istikrarını koruması için gerekli uygulamaları hayata geçirmesi konusunda Tunus'un yanında olduğu vurgulandı.

Kurbanların yakınlarına taziye mesajının iletildiği açıklamada, her çeşit teröre karşı bölgesel ve uluslararası çabaların yoğunlaştırılması istendi.

Cezayir resmi haber ajansı APS'de yer alan ve Tunus Başbakanı El-Habib es-Sıyd'e hitaben Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika tarafından kaleme alınan taziye mesajında, Tunus'ta düzenlenen terör saldırı haberi üzüntüyle karşılandığı kaydedilerek, saldırı kınandı.

Sıyd'e ve Tunus halkına taziye mesajı iletilen mesajda, Cezayir'in "terörü hezimete uğratmak" için Tunus'la olan işbirliğini devam ettireceğine işaret edildi.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırı kınanarak, güvenliği ile istikrarı sarsmayı ve ılımlı Tunuslu toplum modelini değiştirmeyi amaçlayan terör ve aşırılığa karşı Tunus'un yanında oldukları aktarıldı.

Açıklamada, bölgesel ve uluslararası güçleri teröre karşı savaşında Tunus'a destek vermeye çağrıldı.

Tunus Sağlık Bakanı Said el-Ayidi daha önce yaptığı basın açıklamasında, "Başkent Tunus'ta dün Cumhurbaşkanlığı korumalarını hedef alan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e ulaştı. 20 yaralı bulunuyor. Bunlara ek olarak yaralı 4 sivilin durumları stabil. Hayati tehlikeleri bulunmuyor" demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement