Türk Kızına Yapılan Vatandaşlık Zulmü İsviçre'yi Karıştırdı! - Son Dakika
Güncel

Türk Kızına Yapılan Vatandaşlık Zulmü İsviçre'yi Karıştırdı!

Türk Kızına Yapılan Vatandaşlık Zulmü İsviçre\'yi Karıştırdı!

İsviçre'de doğup büyüyen teknik ressam Funda Yılmaz'ın mükemmel niteliklerine rağmen vatandaşlık başvurusunun reddi, ülkenin vatandaşlığı kabul prosedürleri hakkında tartışma yarattı.

20.07.2017 10:46  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'de doğup büyüyen ve bir İsviçreli ile evlenmek ve üniversite okumak isteyen Türk vatandaşı Funda Yılmaz'ın bütün şartları sağlamasına rağmen vatandaşlık başvurusunun "Yeterince uyum sağlayamadı" gerekçesiyle reddedilmesi ülkenin vatandaşlığa kabul prosedürleri hakkında tartışma yarattı.

VATANDAŞLIK SINAVINDAN 100 ÜZERİNDEN 100 ALDI

Gazete Habertürk'ün Guardian Gazetesi'ne dayandırdığı habere göre, girdiği vatandaşlık sınavından 100 üzerinden 100 puan alan, İsviçre'de doğup büyüyen, İsviçre şivesiyle mükemmel Almanca konuşan, bir İsviçreli ile evlenmek ve üniversite okumak isteyen 25 yaşındaki Funda Yılmaz'ın vatandaşlık talebi, "Yeterince uyum sağlayamadı" gerekçesi ile reddedildi.

"MAHALLE KASABININ ADINI BİLİYOR MUSUN?"

Vatandaşlık komisyonunun Yılmaz'a sorduğu ve yanıtını alamadığı sorular arasında "Mahalle kasabının adını biliyor musun?", "Belediyenin çöp geri dönüşüm sistemi nasıl işliyor?", "İsviçre'ye özgü sopalı ve toplu bir oyun olan Hournussen'in kuralları neler?" de bulunuyordu.

DÜNYA BASININDA YER BULAN OLAY 3. NESİL GÖÇMENLERİ AYAĞA KALDIRDI

Yılmaz'ın vatandaşlık başvurusunun reddi, İsviçre ve Almanya basınında yer almasının ardından, bu iki ülkede üçüncü nesil göçmenlerin vatandaşlık başvurularının kolaylaştırılması yönünde taleplerin yükselmesine yol açtı.

Son Dakika Güncel Türk Kızına Yapılan Vatandaşlık Zulmü İsviçre'yi Karıştırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement