Türk oyuncu Burak Hakkı, Vatikan'da ödül verdi - Son Dakika
Güncel

Türk oyuncu Burak Hakkı, Vatikan'da ödül verdi

Türk oyuncu Burak Hakkı, Vatikan\'da ödül verdi

Türk aktör Burak Hakkı, Vatikan tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nde, sinema ve tiyaro dalında ödüle layık görülen Rus sanatçı Olga Sotulova'ya...

17.11.2013 10:33

Türk aktör Burak Hakkı, Vatikan tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nde, sinema ve tiyaro dalında ödüle layık görülen Rus sanatçı Olga Sotulova'ya ödülünü verdi.

Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan'ın, genç yaşta hayatını kaybeden mimarlık öğrencisi Giuseppe Sciacca anısına bu yıl 12'ncisini düzenlediği ve çeşitli alanlarda dünyanın farklı ülkelerden kişilerin ödüllendirildiği tören Vatikan'a bağlı Pontifica Universita Urbaniana'nın Magna salonunda gerçekleştirildi. Törene, Papalık Konseyi Barış ve Adalet Bakanı Kardinal Peter Turkson, Kardinal Dario Castrillon Hoyos ve çok sayıda davetli katıldı.

Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nde geçen yıl Türk oyuncu Murat Yıldırım'ın ödüle layık görüldüğü tiyatro ve sinema dalında bu yıl Rus oyuncu Olga Sotulova ödülü kazanan isim oldu. Sotulova'ya, ödülünü ise Türk aktör Burak Hakkı takdim etti.

Ödül töreninden önce Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Burak Hakkı, böyle bir organizasyonun parçası olmanın kendisi için keyifli olduğunu dile getirerek, "Gurur verici birşey buraya davet edilmem. 4-5 ay kadar önce teklif ettiler, bu ödülü benim vermemi. Ben de seve seve kabul ettim. Giuseppe Sciacca'nın da bir üyesi oldum. Bu tür organizasyonlara katılmak çok güzel. Bu sene de bu ödülü alanlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

-"Türk ve Yunan halkı birbirine çok yakın"

Yaz aylarında Yunanistan'ın Rodos adasında yapılan bir etkinlikte kendisine dostluk ödülü verildiğini ve aynı zamanda Giuseppe Sciacca Ödülleri'nden bahsedildiğini anlatan Hakkı, Yunanistan'da da çok sevildiğinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Yunanistan'da, benim oynadığım "Dudaktan kalbe" dizisi "Kısmet" adıyla değiştirilerek 75 bölüm oynadı. Çok fazla izlendi, sevildi. Çok gurur verici bir şey sonuçta, biz İstanbul'da çalışırken, bir diziyi bir haftada yetiştirmeye çalışırken, ilerisinde farklı şeyler gelişebiliyor, farklı yerlere gelebiliyorsunuz. Televizyon sayesinde pek çok insana ulaşabiliyorsunuz. Biz Türk halkı, Yunan halkıyla çok yakınız; yaşam tarzı olarak, kültürel geçmişimiz olarak. Yunanistan'ı ve Yunan halkını çok seviyorum ve onların böyle bir organizasyonuna katılmaktan gurur duyuyorum."

Yunanistan'a yerleşmeyi düşünüp düşünmediği de sorulan Hakkı, Selanik kentini çok sevdiğini belirterek, yerleşmekten ziyade bu kentte ev baktığını söyledi.

İtalya'ya daha önce pek çok kez geldiğini ancak Roma'ya ilk defa geldiğini ifade eden başarılı aktör, "Vatikan'ı da görmemiştim doğal olarak. Güzel bir duygu burada olmak. Roma'yı çok beğendim ama dünyanın en güzel şehri İstanbul" diye konuştu.

Burak Hakkı, "El Greco" ve "God Loves Caviar" filmlerinin başarılı yönetmeni Yannis Smaragdis'in 2015'te Avustralya'da çekeceği film projesinde kendisini başrol vermeyi düşündüğünü de paylaşarak, bu proje kapsamında Yunanca öğrenmeye de başladığını bildirdi.

Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri organizasyonun genel sekreteri Vasiliki Bafataki de törende ödül vermesi için Burak Hakkı'yı seçtiklerini, kendisinin hem bir dost hem de bu organizasyonun bir parçası olduğunu söyledi.

Öte yandan, ödül törenine katılan 15 yaşındaki ABD'li lise öğrencisi Jack Andraka da vücutta en hızlı yayılan ve en tehlikeli kanser türlerinden biri olarak gösterilen pankreas kanserine karşı geliştirdiği ovaryen ve akciğerde erken tespiti sağlayan düşük maliyetli sensör dolayısıyla uzun süre ayakta alkışlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk oyuncu Burak Hakkı, Vatikan'da ödül verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement