Türkiye Şehitlerini Anıyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Şehitlerini Anıyor" Projesi

"Türkiye Şehitlerini Anıyor" projesi kapsamında ilk hafta Çanakkale'de şehit olan 57. Piyade Alayı Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey anıldı.

18.03.2015 18:19

"Türkiye Şehitlerini Anıyor" projesi kapsamında ilk hafta Çanakkale'de şehit olan 57. Piyade Alayı Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey anıldı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, "toprağın altında ebedi istirahatgahlarında kutsal vatan nöbetlerini tutmaya devam eden aziz şehitlerin üstün cesaret ve fedakarlıklarını anmak, hatıralarını yaşatmak, olağanüstü kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak, geçmişle gelecek arasında bir köprü kurabilmek ve aileleri ile olan bağlarını daha da sağlamlaştırmak" amacıyla "Türkiye Şehitlerini Anıyor" isimli proje başlatıldı.

Her hafta bir şehidin anılacağı bu proje kapsamında düzenlenen anma törenlerinin ilkinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Şehit Piyade Yarbay Hüseyin Avni Bey (1871-13 Ağustos 1915) anıldı.

Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen tören, sancağın yerini alması ve Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'na TSK ve şehit yakınlarının çelenklerin bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edilen törende, etkinlik içeriğine ilişkin bilgi verildi.

Program kapsamında her hafta bir şehidi yakınlarıyla birlikte ağırlanacağı, hatırlanacağı ve tanıtılacağı kaydedilerek, bu törenlerde bazen şehit bir komutanın bazen şehit bir erin anılacağı belirtildi. Şehitlerin Allah katında aynı mertebede olduğu ifade edildi.

Duygulandı, konuşamadı

Şehit Piyade Yarbay Hüseyin Avni Bey'in hayatının okunduğu törende, sinevizyon gösterisi sunuldu.

Etkinlikte konuşmak için kürsüye çıkan 57. Piyade Alayı Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey'in torunu Hüseyin Naci Bintuğ Arıburun uzun süre kürsüde sessizce kaldı.

Duygulandığı görülen ve bu yüzden konuşamayan Arıburun, bu programla gönlünün şen olduğunu belirterek, "Sağ olun var olun. Teşekkür ederim" dedi.

Yakınlarına "Şehit Ecdat Anısı Rozeti" takdim edildi

Konuşma sonrası Onur Kütüğü'ne Hüseyin Avni Bey'in künyesi bizzat torunu Arıburun tarafından çakıldı.

Törende Arıburun'a "Onur Belgesi, Anı Objesi ve Şehit Ecdat Anısı Rozeti" takdim edildi. Ayrıca Arıburun'un eşi Hanife Arıburun, çocukları Osman Bayrak Arıburun, Bayram Hakan Arıburun ve Ece Aruburun Kırca'ya rozet takdim edildi.

Törene İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ahmet Bilgi, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Dairesi Başkanı Tuğgeneral Necdet Tuna, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, komutanlar, sivil ve askeri öğrenciler ile misafirler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Şehitlerini Anıyor' Projesi - Son Dakika


Advertisement