Ukrayna: Demokrasi İçin Yardıma İhtiyacımız Var - Son Dakika
Güncel

Ukrayna: Demokrasi İçin Yardıma İhtiyacımız Var

Ukrayna: Demokrasi İçin Yardıma İhtiyacımız Var

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, "Ukrayna'nın şu anda bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi için yaptığı mücadelede yardıma ihtiyacı var" diye konuştu.

02.09.2014 22:58  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Amerikan senatörü Robert Menendez ile görüştüğü bildirildi.

Poroşenko, ABD Senatörüne Ukrayna'nın doğusundaki durum hakkında bilgi vererek, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin müdahalesinin, Ukrayna ordusunun ilerlemesine engel teşkil ettiğini kaydetti. Poroşenko'nun görüşmede, "Ukrayna'nın şu anda bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi için yaptığı mücadelede yardıma ihtiyacı var" dediği belirtildi.

Açıklamada ABD Senatörü Menendez'in, Ukrayna'nın doğusundaki olayların dünya güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, "Olayların ilk kurbanları Ukraynalılar, ancak onlar tek kurbanlar olmayacak" dediği kaydedildi.

Petro Poroşenko'nun Senatör Menendez'e NATO Zirvesi'ne katılacağını ve orada dünya liderleriyle görüşeceğini söylediği, Kongre'nin, Ukrayna'ya "NATO dışı ana ortağı statüsü"nün verilmesi teklifi için Robert Menendes'e teşekkür ettiği belirtildi. Poroşenko, yeni statünün, Ukrayna'nın, ABD ile yaptığı işbirliğini genişletilmeye ve ülkesinin güvenliğinin sağlamlaştırılmasına imkan vereceğini kaydetti.

Öte yandan, Poroşenko'nun eylülde ABD'ye yapacağı ziyaretin konuşulduğu görüşmede Devlet Başkanı'nın, ABD ziyareti sırasında "Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk ve Donetsk'teki halk cumhuriyetlerinin, 'terörist örgütler' olarak tanınması" konusunu görüşmeyi planladığı bildirildi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna: Demokrasi İçin Yardıma İhtiyacımız Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement