Üniversite Mezunları Bu Kursa Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Üniversite Mezunları Bu Kursa Koşuyor

Üniversite Mezunları Bu Kursa Koşuyor

Üniversite mezunları Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanı olabilmek için kurslara adeta akın ediyor.

23.08.2015 12:53

Üniversite mezunları Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanı olabilmek için kurslara adeta akın ediyor. Yüksek maaşla iş bulma imkanı olan Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanı olabilmek için üniversite mezunu olmak, kurslarda katılarak açılan sınavdan başarılı olmak yetiyor.

Aspir Eskişehir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve SRC5 Eğitim Merkezi Sorumlusu Hüda Doğan, adı yeni duyulmaya başlanan Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı ile ilgili bilgi verdi. Doğan, "Danışman olmak için, 4 yıllık üniversite mezunlarının bölüm ayrımı olmaksızın Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı kursu vermeye yetkili firmalarda açılan kurslara katılıp Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı sınavdan 70 ve üzeri puan almak gerekiyor. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, sınavı Türkiye'de ilk kitap açık girilen sınavdır" dedi.

TMGD'lerin kazandığı ücretle ilgili bilgi vermenin doğru olmadığını, bunun işletmelerin büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değiştiğini belirten Doğan, "Bir TMGD'nin beş firmaya danışmanlık yapabileceği düşünülürse alınacak maaş Türkiye standartlarının üzerinde olacaktır. Ülkemizde yıllık yaklaşık olarak 35 milyon ton tehlikeli madde hareketinin olması ve bir TMGD'nin 5 işletmeye hizmet vereceği dikkate alındığında, 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yaklaşık 16 bin ila 18 bin arasında TMGD'nin ülkemiz için yeterli olabileceği düşünülmektedir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Mezunları Bu Kursa Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement