Üniversite Öğrencileri Darülaceze'de Staj Yapacak - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencileri Darülaceze'de Staj Yapacak

Darülaceze ile Üsküdar Üniversitesi arasında Topluma Hizmet Projesi kapsamında imzalanan protokol kapsamında, üniversite öğrencileri staj ve topluma hizmet çalışmalarını, vakıftaki tesislerde yapacak.

21.01.2015 18:23

Darülaceze ile Üsküdar Üniversitesi arasında Topluma Hizmet Projesi kapsamında staj programı işbirliği protokolü imzalandı.

Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi ile Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy'un imza attığı protokol kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bölümlerdeki öğrenciler staj ve topluma hizmet çalışmalarını, vakıftaki tesislerde yapacak.

Protokolün imzalanmasının ardından açıklama yapan Çiftçi, Darülaceze'nin önemli bir okul ve aynı zamanda eğitim tesisi olduğunu söyledi.

Vakıfta hem insanlık hem meslek branşları kapsamında gönüllü çalışmaların yapıldığını anımsatan Çiftçi, "Burada 40'a yakın staj alanımız var. Her bir staj alanının danışmanı mevcut. Staj çalışmalarını çok daha ciddiye alan bir altyapı kurmaya çalışıyoruz. Üniversitelerimizin uygulama sahaları ile ilgili ciddi sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Bu yüzden staj ve gönüllülük esasına dayalı topluma hizmet proje çalışmalarının çok verimli olacağına inanıyorum" dedi.

Atasoy ise Darülaceze'yi ziyaret ettiğinde çok duygulandığını aktardı.

Darülaceze'nin uzun süredir başarılı çalışmalara imza attığını ve bunu basından takip ettiğini aktaran Atasoy, şöyle konuştu:

"Bir İstanbullu olarak aslında hep önünden geçtiğimiz ve bir türlü kapısından içeri girmediğimiz, bizim için bir meçhul ancak medyadan başarılarını izlediğimiz çağları aşan Darülaceze'nin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Beklemediğim kadar duygusal bir gün geçiriyorum. 120 yıllık bir bilgi birikimi ve deneyimi, genç bir akademik kuruluş olarak daha ötelere taşımak için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Bizim sizden öğreneceğimiz çok şey var. Gücümüzün yettiği kadar daha nice yüzyıllar kurumun ayakta kalabilmesi için çağdaş bilgi teknolojileri ile yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bu protokolün çok üzerinde mutlaka iş birliklerimiz ve ortak projelerimiz olacak."

Protokol törenin ardından Çiftçi, Atasoy'a Darülaceze'nin tarihçesini anlatan kitap ve fotoğraf albümü hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencileri Darülaceze'de Staj Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement