Üniversite Cezaları Kaldırdı, Öğrenciler Açlık Grevini Sonlandırdı - Son Dakika
Güncel

Üniversite Cezaları Kaldırdı, Öğrenciler Açlık Grevini Sonlandırdı

Bingöl Üniversitesi'nce bazı eylemlerden dolayı öğrencilere verilen disiplin cezalarının kaldırılması üzerine, öğrenciler açlık grevine son verdiklerini duyurdu.

14.03.2015 04:31  Güncelleme: 11:45

Bingöl'de üniversite öğrencilerinin açlık grevi Bingöl Üniversitesi'nce bazı eylemlerden dolayı öğrencilere verilen disiplin cezalarının kaldırılması üzerine, öğrenciler açlık grevine son verdiklerini duyurdu.

HDP İl Başkanlığı önünde toplanan, aralarında HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un da bulunduğu grup, Bingöl Üniversitesine kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Baran Aydın, öğrencilerin yaşanan bazı olaylar ve baskılar gerekçesiyle açlık grevi yaptığını söyledi.

"Üniversite yönetimince öğrencilere verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarının kaldırılmasıyla açlık grevini sonlandırdık" diyen Aydın, "Üniversitede yaptığımız anma, basın açıklamaları ve yürüyüşlere, yasal olmamasına rağmen verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezaları haklı olduğumuzu gözler önüne sermiştir" ifadesini kullandı.

Milletvekili Aksoy da "Bir rektörün, bilim adamının bu tür davranışlar içerisine girmesi gerçekten utanç vericidir" diye konuştu.Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Üniversite Cezaları Kaldırdı, Öğrenciler Açlık Grevini Sonlandırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Cezaları Kaldırdı, Öğrenciler Açlık Grevini Sonlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement