URLA BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİ - Son Dakika
Güncel

URLA BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİ

URLA BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİ

Urla Belediyesi'nce geleneksel olarak düzenlenen Urla Bağbozumu Şenlikleri, törenle başladı.

14.08.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi'nce geleneksel olarak düzenlenen Urla Bağbozumu Şenlikleri, törenle başladı.

Urla Bağbozumu Şenlikleri'nin açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, çevre ilçelerin belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çiftçilerin katılımıyla düzenlenen kortej yürüyüşüyle yapıldı.

Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar faytonlar, traktörler, at arabalarının eşlik ettiği kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yürüyüşün sonlandığı Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açılış konuşmasında, bağbozumu şenliklerinin Urla'ya, İzmir'e ve çiftçilere hem bereket getirmesini hem de uluslararası tanınırlığa katkı sağlamasını diledi.

Urla Belediye Başkanı Uyar da bağbozumu şenliklerinin 2 bin 600 yıllık geçmişe sahip olmasına karşın Urla'da, bağcılık kültürünün neredeyse unutulmak üzere olduğunu belirterek, bu şenlikle bağcılık kültürünü yeniden canlandırmayı, yörede azalan tarım ve hayvancılığı desteklemeyi amaç edindiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Urla'da yetiştirilen tarım mahsulleri ile küçük ve büyükbaş hayvanlara yönelik yarışmalar yapıldı ve geleneksel üzüm sıkma töreni yapılarak elde edilen şıra katılımcılara ikram edildi.

Açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile çocuk korosu ve anaokulu zeybek ekibi de gösteriler sundu.

Urla Bağbozumu Şenlikleri, 4 gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel URLA BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement