Yazar Aslı Perker, Üsküplülerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yazar Aslı Perker, Üsküplülerle Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı Yazar Aslı E. Perker PRO-Za Balkan uluslararası edebiyat festivali müdürü Dejan Trajkovski Yazar Aslı Perker Üsküplülerle buluştu PRO-ZA Balkan Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında Makedonya'da bulunan yazar Aslı E. Perker, söyleşide Üsküplülerle bir araya geldi.

31.05.2016 23:26

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı

Yazar Aslı E. Perker

PRO-Za Balkan uluslararası edebiyat festivali müdürü Dejan Trajkovski Yazar Aslı Perker Üsküplülerle buluştu

PRO-ZA Balkan Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında Makedonya'da bulunan yazar Aslı E. Perker, söyleşide Üsküplülerle bir araya geldi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde düzenlenen "Okumak yazmanın yarısı" konulu söyleşiye, akademisyenler ve okurlar katıldı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, burada yaptığı konuşmada, yazar Perker'i Üsküp'te misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Perker'in Türkiye'de tanınan ve eserleri 30'dan fazla dile tercüme edilen bir yazar olduğunu söyledi.

Yazar Perker de Makedonya'ya üç yıl önce doğum gününü kutlamak için geldiğini ve Üsküp'te kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, "Üç yıl önce ilk geldiğimde, herhangi bir şey bilerek gelmedim ama kaderde bir daha buraya iki kitapla birlikte gelmek varmış." dedi.

Ailesinin köklerinin Balkanlar'a dayandığını ifade eden Perker, bu nedenle burada kendisini yabancı hissetmediğini ve buraları çok sevdiğini kaydetti.

PRO-ZA Balkan Uluslararası Edebiyat Festivali Direktörü Dejan Trajkovski ise festivale sağladıkları katkılardan dolayı Üsküp Yunus Emre Enstitüsü'ne teşekkür ederek, geçen yılki festivalde yazar Ahmet Ümit'i konuk ettiklerini anımsatttı.

Yazar Perker, söyleşinin sonunda "Cellat Mezarlığı" isimli kitabını okurları için imzaladı.

Yazar Aslı Perker, Üsküplülerle Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazar Aslı Perker, Üsküplülerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement