Yılın En İyi Proje Ödülü" Başkan Akgün'e - Son Dakika
Güncel

Yılın En İyi Proje Ödülü" Başkan Akgün'e

Yılın En İyi Proje Ödülü" Başkan Akgün\'e

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nden dolayı 'Yılın En İyi Proje' ödülüne layık görüldü.

05.06.2014 10:40

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nden dolayı 'Yılın En İyi Proje' ödülüne layık görüldü.

UNESCO'ya bağlı ve 2010-2011 yıllarında CIOFF (Uluslararası Festivaller Birliği) tarafından dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne bir ödül de YAPDER ve Ekonomi gazetesinden geldi. Sultanahmet Armada Hotel'de gerçekleşen Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği'nin (YAPTER) ev sahipliği yaptığı ve Ekonomi gazetesinin destek verdiği 10. Kent ve Yaşam Ödül töreni güzel görüntülere sahne oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün gecede, 'Yılın En İyi Proje Ödülü' ile onurlandırıldı. 'Yılın En İyi Proje Ödülü'ne layık görülen Başkan Akgün, "Bu güzel ödülü bize layık görenlere teşekkür ediyorum. Büyükçekmece bir kültür kentidir. Buna 14 yıldır yaptığımız ve 15. sinin hazırlığına başladığımız festivalimiz en büyük örnek" dedi.

BÜYÜKÇEKMECE HALKININ BAŞARISI

"Bu ödül Büyükçekmece halkının" diyen Akgün, "Düzenlemiş olduğumuz festivalimize dünyanın dört bir köşesinden kültür elçileri katılmıştır. Bu sanatçılar festival sayesinde ülkemizi, insanımızı, kültürümüzü tanıma fırsatı bulmuştur. Festivalimize katılan bu sanatçılara ülkemizi tanıtırken, insanlarımıza da katılımcı ülkelerin ekipleri tarafından kültürleri anlatılmış, kurulan dostluk köprüsüyle yoğun kültür alışverişi yaşanmıştır" dedi.

Akgün, "Katılımcı misafirlerimiz ülkemizden çok iyi duygularla ayrıldıklarından, gördükleri ilginin yanı sıra ülkemizi, kültürümüzü kendi ülkelerinde anlatarak fahri elçiliğimizi yapmışlardır. Her seferinde de Büyükçekmece halkı sınavını en iyi şekilde vererek festivalimizi dünyaca tanılan bir festival yapmıştır. Bu Büyükçekmece halkının başarısıdır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yılın En İyi Proje Ödülü' Başkan Akgün'e - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement