Zeytinburnu'nda Site Duvarının Yıkımı - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu'nda Site Duvarının Yıkımı

Zeytinburnu\'nda Site Duvarının Yıkımı

Site sakinleri, duvarın yıkılmasına ve ağaçların sökülmesine tepki göstermek için Zabıta Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

15.08.2014 14:38  Güncelleme: 14:48

Zeytinburnu'ndaki Tercüman Sitesi'nin sakinleri, belediye ekiplerince site duvarlarının yıkılmasına ve ağaçların sökülmesine tepki göstermek için Zabıta Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Merkezefendi Mahallesi'ndeki sitede oturan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cevizlibağ'daki Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önüne geldi.

Ellerinde "Başkan Murat Aydın yaşam alanımızı öldürme", "Yaşam hakkımız gasp edilemez", "Sitemiz rant alanı değildir", "Sitemizi peşkeş çektirmeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan site sakinleri, çeşitli sloganlar attı.

Site sakinlerinden Sadi Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, yıkımın sitenin projesine uygun olmadığını kaydetti. Sitenin sadece yaşam alanı olarak kalmasını istediklerini belirten Yıldırım, "Burası vatandaşlarımızın yıllardır oturdukları nezih bir site. Belediyenin yapmak istediği, sitenin dört tarafını açmak. Sitenin etrafı açılırsa burası mahalle olacak. Hırsızlık artacak ve güven ortamı azalacak. Buraya rezidans yapmak istediklerini biliyoruz" diye konuştu.

Sitenin arka bahçesinin yıkılmasını istemediklerini belirten site sakini Ezgi Atakan ise "Belediyenin haksız yıkım girişimi dün site sakinlerinin haklı başvurusuyla geçici de olsa durdu. Herkesi burada haklarını aramaya çağırıyorum" dedi.

Açıklamanın ardından tramvay yolundan yürüyen grup, 15 dakika oturma eylemi yaptı. Bu nedenle tramvay seferleri bir süre çift yönlü olarak aksadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytinburnu'nda Site Duvarının Yıkımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement