9. Kocaeli Kitap Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

9. Kocaeli Kitap Fuarı

9. Kocaeli Kitap Fuarı

Öykü ve roman yazarı Mario Levi, 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geldi.

14.05.2017 21:58

Öykü ve roman yazarı Mario Levi, 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu fuara katılan Levi, "Nasıl Okuyorlar? Nasıl Yazıyorlar?" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Levi, bir yazarın kendini eğitmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Bunun birinci yolu hayat yoludur. Yani yaşamaktır ve yaşamanın kendine bıraktıklarıdır. İkincisi ise kitap okumaktır. Yazar hiçbir zaman okumanın sonunun olmadığını bilmeli." diye konuştu.

Kişinin kendisini eğitmesinin çok uzun bir süreç olduğunu vurgulayan, "Ben bu yüzden çok kitap okumaya gayret ettim. Edebiyat aynı zamanda bir mirastır. Bir nevi size bir şeyleri devretmektir. Bu mirası başkalarına aktarmanız gerekir. Bu yüzden adım belirli bir süre sonra ustaya çıktığında en büyük hedefim yazar yetiştirmekti. Şükürler olsun sınıflarımdan 20'ye yakın yazar çıktı. Onlarla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Levi, "Türkçe'de öyle kelimeler var ki onların başka dillerde karşılığı yok. Bunu 5 dil okuyup yazan biri olarak söylüyorum. Bunlardan biri de gönül kelimesidir. Gönül insanı olamadığımız zaman istediğiniz kadar iyi yazın, yazdıklarınız beş para etmez." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 9. Kocaeli Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement