David Bowie Is - Son Dakika
Kültür Sanat

David Bowie Is

David Bowie Is

13: 00 Radyo Eksen Session14: 00 Vogue Turkiye Presents: "Moda Müzik Bowie Etkisi"14: 45 Mary Finnigan bağlantısıyla "Bowie ile Yaşamak"15: 10: Kathryn Johnson bağlantısıyla "David Bowie Is Sergisi" 15: 30 Film GösterimiKONUŞMACILAR;

10.01.2017 15:04

13: 00 Radyo Eksen Session

14: 00 Vogue Turkiye Presents:   "Moda Müzik Bowie Etkisi"

14: 45 Mary Finnigan bağlantısıyla  "Bowie ile Yaşamak"

15: 10: Kathryn Johnson bağlantısıyla   "David Bowie Is Sergisi"

15: 30 Film Gösterimi

KONUŞMACILAR;

MARY FINNIGAN, (BOWIE'NIN ESKİ SEVGİLİSİ, THE GUARDIAN YAZARI)

KATHRYN JOHNSON (DAVID BOWIE IS, Victoria & Albert Museum KÜRATÖRLERİNDEN)

VOGUE TURKİYE PRESENTS: BUĞU MELİS CAGLAYAN, GULSAH GURAY, EBRU CAPA, CATTO & CATTO

TASARIMCILAR; EZRA&TUBA, ASLI FİLİNTA, MAID IN LOVE, MAVI KAZADO, JACQUETTE BY ELVAN, TUBA ERGİN, CATTO & CATTO, SEDAT GİRGİN, FLANEURBABEL

FİLM GÖSTERİMİ: DAVID BOWIE IS HAPPENING NOW

"David Bowie Is Happening Now" belgeseli, Bowie'nin 70. Yaş gününe özel tüm güne yayılacak bütünleşik etkinlik kapsamında 8 Ocak Pazar günü 3c1m'in katkılarıyla  ZORLU PSM'de gösterilecek.

2013 yılında Victoria & Albert Museum tarafından olus¸turulan ve hala turnede olan, "müze tarihinin en hızlı satan sergi" ünvanını tas¸ıyan "David Bowie Is" sergisinin belgeseli, BAFTA ödülü sahibi Hamish Hamilton tarafından çekildi. Moda, sanat ve müzik ile tüm güne yayılacak etkinlik Radyo Eksen ve  Vogue Türkiye'nin medya desteğiyle gerçekleşecek.

"David Bowie Is Happening Now" belgeseli gösteriminin yanı sıra Türk modasının önemli isimlerinden  Ezra&Tuba, Aslı Filinta, Tuba Ergin, Maid In Love, Jacquette By Elvan, Mavi Kazado, Catto&Catto'nun, Ayliz Abbas, Flaneurbabel'in Bowie ilhamlı tasarımlarının da sergileneceği ve satışa sunulacağı etkinlik, konuşma serileriyle tüm güne yayılacak.

David Bowie'nin eski sevgilisi, "Psychedelic Suburbia: David Bowie and The Beckenham Arts Lab" kitabı ve The Guardian yazarı Mary Finnigan ile "Bowie ile Yaşamak" ve Vogue Türkiye Presents: "Moda ve Müzik" söyleşileri gösterim öncesinde gerçekleşecek.

"David Bowie'nin ölümünden derin üzüntü duyuyoruz. Kültürel hayat üzerine genis¸ kapsamlı etkileri tartışılmaz ve eşsizdir. Film, özel katılımcıların yorumları, harika bir soundtrack ile David Bowie ars¸ivindeki önemli nesnelerle Bowie'nin olagˆanüstü kariyerini ve özel hayatını kes¸fetmek için bir bas¸ka fırsat sunuyor."  V&A Museum es¸ küratörleri Victoria Broackes ve Geoffrey Marsh

Film, Bowie'nin sanatsal kariyerini belgeleyen önemli nesnelerin arkasındaki hikayeleri keşfetmek için efsanevi Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, Pulp  solisti Jarvis Cocker ve diğer özel konuklarla izleyenleri özel bir yolculuğa çıkarıyor. Belgesel, Bowie'nin fikirlerinin yaratıcılığını, evrimini açığa çıkarıyor ve Bowie'nin dünyasına yakından bakılmasını sağlıyor.

Sınırlı sayıda satışa sunulacak "David Bowie Is" etkinlik biletleri zorlupsm.com, biletix ve Zorlu PSM gişelerinde.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement