Dizeden Notaya" Etkinliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Dizeden Notaya" Etkinliği

Yedi Hilal Derneği, "Dizeden Notaya" etkinliğine ev sahipliği yapacak.

01.05.2015 09:53

Yedi Hilal Derneği, "Dizeden Notaya" etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek etkinlikte Mehmet Akif Ersoy, Muhammed İkbal, Alaeddin Özdenören, Bediüzzaman Said Nursi, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Mehmet Akif İnan, Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç şiirlerinden bestelenmiş eserler, Aykut Kuşkaya, Ömer Karaoğlu, Taner Yüncüoğlu tarafından yorumlanacak.

Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu yaptığı açıklamada, dernek olarak şu ana kadar yaptıkları tüm çalışmaların, mütevazı ancak değer üretme bakımından önemli adımlar olduğunu belirtti.

"Müslüman Öncüler Kütüphanesi" isimli çalışmaları olduğunu aktaran Enesoğlu, bu kapsamda okuma grupları, tematik kamplar, söyleşiler, seminerler, cami dersleri gibi etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Enesoğlu, "Burada Yedi Güzel Adam ve Müslüman Öncüler Kütüphanesi'nin yeri ayrı bizim için. Bu çalışmayla binlerce öğrencimizi Müslüman öncülerimizle buluşturduk, tanıştırdık ve buluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

Bu etkinliğe klasik bir konser gibi bakmadığını dile getiren Enesoğlu, programa ilişkin şunları söyledi:

"Öncülerimizin dizelerinin besteleri olması bakımından marşlar üzerinden gençlerimize yeniden fikriyatımızı hatırlatmak istiyoruz. Yine, 'yeni besteler yapalım' diyoruz. 'Yeni fetihler var' diyoruz ve tüm mazlum coğrafyalara selam çakıyoruz tabiri caizse. Marş söyleyelim yeniden, dinleyelim, cesur yüreklerimizle ve yürüyelim marşlarla."

Açılışı bu akşam yapılacak etkinliğe katılanlara Yedi Güzel Adam ve Müslüman Öncüler Kütüphanesi'ne ilişkin bilgilerin yer aldığı ve konserdeki şiirlerin bulunduğu bir kitapçık hediye edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dizeden Notaya' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement